Gerard Scholten overhandigt de cheque aan John Beun van de Voedselbank.
Gerard Scholten overhandigt de cheque aan John Beun van de Voedselbank.

Cheque voor Voedselbank

Algemeen

WINTERSWIJK - Op donderdag 14 januari overhandigde Gerard Scholten een cheque ter waarde van € 1050 aan John Beun van de Voedselbank Oost-Achterhoek. Het bedrag is tijdens de kerstviering eind december ingezameld onder medewerkers en oud-medewerkers van Pentair Fairbanks Nijhuis.

Vanuit de directie overhandigde Gerard Scholten de cheque namens de oud-medewerkers en medewerkers: "Alhoewel de meerderheid van onze klanten zich buiten de regio en zelfs buiten Nederland bevindt, vinden wij het belangrijk om lokale betrokkenheid te tonen. Wij hebben er vorig jaar bewust voor gekozen om onze kerstpakketten in te kopen bij lokale winkeliers en daarnaast hebben wij medewerkers en oud-medewerkers de mogelijkheid geboden om de waarde van hun kerstpakket geheel of gedeeltelijk te doneren aan het goede doel. Wij hebben daarbij gekozen voor de Voedselbank omdat zij zich dagelijks met vele vrijwilligers inzetten om de allerarmsten in onze regio van een voedselpakket te voorzien."

Namens de Voedselbank Oost- Achterhoek nam bestuurslid John Beun de cheque in ontvangst. "Via onze twaalf uitgiftepunten in onder meer de gemeentes Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland delen wij zo'n 350 voedselpakketten uit. Dat doen wij met ongeveer 100 tot 150 vrijwilligers. Wij werken op basis van subsidies en donaties en zijn erg blij met alle giften die wij krijgen, groot of klein. Alhoewel wij het voedsel veelal krijgen via de landelijke Voedselbank en ophalen bij lokale supermarkten en winkels, hebben wij ook geld nodig voor de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe koelwagens. Ook hebben wij momenteel een nieuwe vriezer in bestelling. Wij zijn dan ook erg blij met deze cheque en bedanken de oud-medewerkers en de medewerkers voor hun gift."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant