De prijswinnaars bij het Coöperatiefonds. Foto: PR
De prijswinnaars bij het Coöperatiefonds. Foto: PR

Coöperatiefonds keert 80.000 euro uit

WINTERSWIJK - Dit jaar stelt Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek totaal € 441.000,- beschikbaar voor het Coöperatiefonds met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn en de leefomgeving in de regio. Hiervoor is de regio verdeeld in vijf marktgebieden: –Zutphen - Brummen, Lochem - Bronckhorst, Aalten - Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland. Binnen elk marktgebied zijn de projecten verdeeld in vijf categorieën te weten: Sport, Scholing & Onderwijs, Zorg & Wonen, Cultuur en Stimulering werkgelegenheid.

In juli waren door online stemmen al vijf eerste prijswinnaars bekend geworden. Tijdens de coöperatieavond bij De Storm in Winterswijk werden de vier verenigingen die met het online stemmen tweede waren geworden in de gelegenheid gesteld om hun project te presenteren. In een goed gevulde zaal heette Bonnes Venema, voorzitter van de raad van commissarissen de bezoekers van harte welkom. Gastvrouw Ingrid Klein Langenhorst kondigde vervolgens directievoorzitter Jan ten Hove aan. Hij informeerde de aanwezigen over de cijfers van de bank en beantwoorde een aantal vragen. Hierna was het de beurt aan de vier genomineerde verenigingen en stichtingen om hun project te presenteren.

Er waren vier zeer verschillenden presentaties te zien die na stemming door de leden van de bank resulteerden in de volgende uitslag.
Winnaars online stemmen:
- Stichting Atlantic: € 10.000,- ten behoeve van het aanbrengen van een betonvloer, vloerverwarming en de siergrindvloer.
- Ned. Bijenhouders Ver. Afd. Aalten: € 10.000,- voor het bouwen en inrichten van een bijenstal met educatieruimte.
- Verenigingsgebouw Juliana: € 8.000,- voor het vernieuwen van de schuur en modernisering van de elektriciteitsvoorzieningen in het Verenigingsgebouw.
- St. Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek: € 2.900,- ten behoeve van de aanschaf van diverse hulpmiddelen voor verantwoord paardrijden.
- Dweilorkest Toontje Ongeregeld: € 2.500,- voor de aanschaf van een sousafoon.
De prijzen voor de presenterende verenigingen worden als volgt verdeeld: 1e prijs: Stichting Lighthouse Sportsfoundation € 8.500,-- voor de aanschaf van Hase Pino fietsen; 2e prijs: Stichting Landschapskudde € 7.000,-- ten behoeve van lesmateriaal voor schooljeugd inzake kennis over productie eerlijk textiel; 3e prijs: Muziekvereniging Concordia Kotten € 5.500,-- voor de aanschaf van een basklarinet; 4e prijs: Atletiekvereniging Archeus € 4.000,-- voor de aanschaf van een geluidsinstallatie.

Vervolgens werden er 15 prijzen uit de 'hoge hoed' getrokken en uitgekeerd aan verenigingen en stichtingen die niet genomineerd waren door het online stemmen, maar wel een project hebben ingediend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden