Thema-avond Platform Pleeggezinnen

Algemeen

REGIO - Veel pleegkinderen hebben geleefd onder traumatische omstandigheden voordat zij uithuisgeplaatst werden, maar ook de uithuisplaatsing op zich kan als trauma ervaren worden, net als het verhuizen van pleeggezin naar pleeggezin. Wie een getraumatiseerd kind in huis heeft of wie hierover meer wil weten, kan terecht op de thema-avond over dit onderwerp, georganiseerd door het Platform Pleeggezinnen Achterhoek. De avond is op dinsdag 29 september.

De thema-avond is bedoeld om meer kennis en vaardigheden aan te bieden over de effecten van trauma's en hoe pleegouders gepast kunnen reageren op gedragsmatige en emotionele uitdagingen van getraumatiseerde kinderen en tieners. Wilma Koopman zal de thema-avond verzorgen. Zij heeft als pleeggezinbegeleidster een training gevolgd bij Zonnehuizen Kind & Jeugd en Onderwijs, een landelijk werkende organisatie waar kinderen met een complex trauma en hun gezinnen worden behandeld.

De avond is op 29 september, van 19.30 - 22.00 uur, bij de gemeente Bronckhorst, Elderinkweg 2, Hengelo. Opgave graag voor 20 september via pleeggezinnenachterhoek@gmail.com of tel. 0543-475084 of 0545-261557

Voor een vrijwillige bijdrage, om de onkosten te dekken, is deze avond een pot aanwezig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk