Een revue over angsten, met veel humor om lekker te relativeren. Cabaretier Alex Klaasen staat solo op het toneel in No Ponies. Foto: Bram Willems

Een revue over angsten, met veel humor om lekker te relativeren. Cabaretier Alex Klaasen staat solo op het toneel in No Ponies. Foto: Bram Willems

No Ponies van Alex Klaasen in theater De Storm

Er zijn nog kaarten beschikbaar

WINTERSWIJK - Na drie voorstellingen vol gehinnik en hoefgetrappel om hem heen, besloot Alex Klaasen dat het nu maar een keertje zonder andere Ponies moest. In No ponies staat hij dus alleen op het toneel en gaat hij dapper én grappig zijn angsten te lijf. En dat doet Klaasen succesvol. Op woensdagavond 15 mei speelt Alex Klaasen No Ponies in Theater De Storm. Er zijn nog kaarten beschikbaar. 

Klaasen: "Ik kan het een angstrevue noemen, maar misschien is het wel gewoon een midlife crisis? Ik ben nu 47 en dan komen er vragen als: Heb ik het goed gedaan tot nu toe? Wat wil ik nog? De onoverwinnelijkheid die je voelt als je jong bent, is weggeëbd. Zo voelt het een beetje. Ik word met mijn neus op de feiten gedrukt. Dus geef ik mijn angsten vorm, in gekke ideeën, dan wordt het een uitlaatklep.” In de voorstelling komt de toeschouwer er langzaam achter dat het over angst gaat. Alex vertelt: "Ik was als kind al bang. Bang voor doemscenario's als een stekker die in de fik zou vliegen, bang in het donker, bang voor dieren. Ik ben in therapie gegaan om erachter te komen waar die angsten vandaan komen. Ik kan het iedereen aanraden.”

Nooit meer een solo, zei Klaasen altijd, maar nu is het toch zover. Wat is er veranderd? "Nu zijn er bijvoorbeeld vijf technici mee, waaronder een kleedster en de company manager. Dus ik sta niet alleen in de coulissen te wachten tot de voorstelling begint. Bovendien is het vijftien jaar geleden, ik zit in een hele andere fase van mijn leven. En die is prettig: ik begrijp mezelf beter, ik heb meer rust en ik weet wat ik wil. Dat zijn toch drie hele goede dingen? Ik zou zeggen: fuck die angsten!”

Een ticket voor No Ponies van Alex Klaasen kost 34,50 euro. Het is mogelijk om online te boeken via www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543 - 519285.