Gemeente en sportverenigingen organiseren Indoor Sportdag

WINTERSWIJK - Op dinsdag 23 oktober (herfstvakantie) houden de gemeente Winterswijk en zes binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd om eens kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie zijn er acht sporten die worden aangeboden.

Wethouder Wim Aalderink: "De Indoor Sportdag is niet meer weg te denken. Ieder jaar is er weer een grote deelname, kinderen zijn erg enthousiast over deze leuke activiteit in de herfstvakantie. Ik raad de jeugd daarom aan om zich snel aan te melden, want er is plek voor maximaal 120 kinderen. Ik wens alle betrokkenen heel veel plezier tijdens de Indoor Sportdag."

Programma
De Indoor Sportdag wordt van 9.15 tot 13.30 uur gehouden in de Sport- en Turnhal Winterswijk. De sportdag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij kunnen op deze dag kennismaken met maximaal drie van de acht aangeboden indoorsporten: volleybal (Wivoc), badminton ('t Pluumke 67) handbal (HCW), korfbal (WIKO), freerunning, dansen en acrogym (Penta Winterswijk) en schaken (WSG Schaak).
Tussen 9.15 en 9.45 uur kunnen kinderen zich melden bij de inschrijftafel en horen ze bij welke sporten ze zijn ingedeeld. Om 9.45 uur is er een gezamenlijke warming-up, waarbij de spieren al goed los worden gedanst en gesprongen. Om 10.00 uur start de sportdag en volgen er drie rondes waarin lekker gesport wordt. Tussendoor zijn er nog pauzes waarin er drinken en fruit is geregeld, de lunch moeten de kinderen zelf meenemen. Om 13.15 uur is er dan nog een centrale afsluiting.
De kosten zijn 2,50 euro per persoon. Kinderen kunnen zich opgeven voor drie sporten. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 18 oktober via de website www.actiefwinterswijk.nl.


WDV 2 wint opnieuw, 7-5

WINTERSWIJK - Na de overwinning op DZW 2 uit Warnsveld hebben de dammers van WDV 2 ook DEZ 2 aan hun zegekar gebonden.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Het was captain Wim Bennink die zijn team na bijna 3 uur spelen op voorsprong zette. In een ingewikkelde stand nam hij ruim 20 minuten bedenktijd om alle varianten door te rekenen. Achteraf bleken zijn berekeningen perfect te kloppen. Hij won een schijf en brak even later door naar dam en kon de felicitaties in ontvangst nemen (0-2).
De naast hem zittende Thomas Esselink wist ten koste van 2 schrijven door te breken naar dam en leek ook op weg naar winst. Hij kwam hiervoor echter net een tempo te kort en moest genoegen nemen met remise (1-3).
Erik Oonk speelde een degelijke partij, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander middels een schijfoffer gelijktijdig met hem de damlijn wist te bereiken. Ondanks een schijf voorsprong zat er voor Erik niet meer in dan remise (2-4).
De tegenstander van Jan Elgershuizen zag in het middelspel een winnende voortzetting over het hoofd. Even later dacht hij ten koste van een schijf door te breken naar dam, maar met een prachtige combinatie van 4 om 4 wist Jan de partij in zijn voordeel te beslissen (2-6).
De partij van Zeeg Jongkoen zag er in een stand van 6 om 6 remise achtig uit. Toen zijn tegenstander hem remise aanbood behoefde Zeeg niet lang na te denken, omdat hij met dat puntje de overwinning veilig kon stellen.(3-7).
Alle ogen waren nu gericht op bord 1 waar Wim Sonderen het op moest nemen tegen de sterkste speler van DEZ 2. Wim wist goed partij te geven, maar naarmate de partij vorderde kwam Wim steeds voor grotere problemen te staan. Hij probeerde nog wel ten koste van een schijf door te breken maar die poging strandde en hem restte niets anders dan zijn tegenstander te feliciteren (5-7).


HCW-dames onderuit, heren winnen

WINTERSWIJK - Voor de meeste handballers van HCW stond het tweede competitieduel op het programma.

De E2-Jeugd van HCW speelde zondag in Huissen de eerste uitwedstrijd. De eerste helft ging het gelijk op, iedere keer werd een doelpunt van de tegenstander weer beantwoord met een doelpunt voor HCW. De ruststand was 6-5 in het voordeel van Huissen. In de tweede helft stond HCW verdedigend helaas minder en HV Huissen maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een eindstand van 17-8.
De HCW E1-jeugd speelde tegen Grol en verloren met 3-15. De HCW D1-jeugd speelde tegen DFS Arnhem en won met 7-23.
De HCW C-jongens speelde de eerste thuiswedstrijd tegen Stormvogels uit Haaksbergen. De Winterswijkers begonnen goed. Er werd goed verdedigd, waardoor ze er veel ballen tussenuit konden tikken en zelf met tempo konden scoren. Dit hielden ze de hele wedstrijd goed vol en liepen dan aan het einde ook uit naar 33-19! Mede door goed keeperswerk van beide doelmannen.
De HCW B-jongens speelde tegen Reehorst en moesten een 17-24 slikken.De HCW Mid-weeks dames speelde afgelopen donderdag een wedstrijd tegen HCL/Loo-Groessen en zij verloren met 10-13.
De eerste wedstrijd van het seizoen van HCW DAMES 2 tegen het altijd moeilijke VIOS ging verloren met 16-8. HCW Dames 2 is een team van jonge meiden en de oudere garde van HCW. De eerste helft was het nog aftasten, 'wat kunnen we en hoe spelen we samen'. Hierdoor liep het nog niet zoals ze wel zouden willen. De tweede helft werden de schouders eronder gezet en door goed spelen maakte HCW 6 doelpunten en VIOS ook.
Voor HCW Dames 1 stond er een uitwedstrijd in Haaksbergen op het programma. Verdedigend stond HCW sterk maar helaas waren ze niet doeltreffend genoeg. De ruststand was 6-4. Aan het einde van het duel had er meer ingezeten maar de punten lieten de Winterswijksen in Haaksbergen liggen: 13-11.
De HCW Heren speelde tegen Erix en won afgetekend met 17-9.