Wim Bennink met de beker. Foto: PR
Wim Bennink met de beker. Foto: PR

Wim Bennink verovert BijHillen-cup

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de voorlaatste damclubavond van dit seizoen, woensdag 22 mei, werd de finale om de BijHillen-cup gehouden, vond de beslissing plaats om de derde plek in de competitie en werd er nog gestreden om de titel van de 30 minutencompetitie.

Finale BijHillen-cup
Wim Bennink – Frank ten Hagen. Gezien het ratingverschil moest Frank op zoek naar schijfwinst en had Wim voldoende aan eindstand met gelijke schijvenverdeling. De partij ging gelijk op, waarna er een spannend eindspel ontstond, waarbij de vraag was wie er beter uitkwam. Uiteindelijk bleef Wim  binnen de veilige marge en kon de partij uitspelen naar een gelijkwaardige schijvenverdeling. Frank zag geen nut meer in verder spelen en feliciteerde Wim met de verdiende bekerwinst. 

Onderlinge competitie
Kees Spruijt – Zeeg Jongkoen (2-0). In het middenspel focuste Zeeg zich op iets anders, waarbij die een eenvoudige 1 om 2 over het hoofd zag, niet lang daarna kon hij opgeven. Door de zege eindigt Kees als 3e in de competitie. 

30 Minutencompetitie
Theo Stoverinck – Erik ten Hagen (2-0), Erik Oonk – Gijd Dreijers (2-0), Erik ten Hagen – Augustin Saouadogo (2-0), Augustin Saouadogo – Erik Oonk (0-2), Theo Stoverinck – Gijs Dreijers (2-0) en Erik Oonk – Augustin Saouadogo (1-1). 

De winnaar van de 30 minutecompetitie gaat volgende week op de laatste damclubavond van dit seizoen beslist worden. Dit zal gaan tussen Augustin, Theo en Thomas. 

 
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant