Tess Grijsen en Merle Eekelder. PR Penta Winterswijk
Tess Grijsen en Merle Eekelder. PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Merle Eekelder regiokampioen

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend turnde de turnsters van Penta Winterswijk uit de 5e divisie hun regiofinale in Didam. In de eerste wedstrijd mocht Nine Overkamp starten. Met een stabiele balk begon ze aan haar wedstrijd. In de eind uitslag werd Nine 22e van Gelderland.

In de tweede wedstrijd turnden Loïs Lensink en Nore Heesen. Anniek Vrieze moest zich helaas afmelden voor deze wedstrijd. Loïs en Nore lieten met een foutloze meerkamp zien dat zij meer dan terecht in de finale stonden. Met een eerste plaats op balk en vloer voor Loïs en een 2e plaats voor Nore op brug eindigden zij samen net naast het podium op de gedeelde 4e plek.

In de derde wedstrijd turnde in baan 1 de pupillen 2 Kim ten Haken, Lieke Wiggers, Demi Wiggers en Lyndsey Smit. De meiden mochten beginnen op de vloer. Zo werd Kim 1e op de brug en Lieke 1e op sprong. Uiteindelijk is Kim knap vierde geworden, Lieke werd 10e, Lyndsey mocht als eerste reserve toch nog mee doen en eindigde op de 13e plaats. Demi Wiggers werd 20e. Op baan 2 mochten jeugd 2 turnster Tess Grijsen en senior turnster Merle Eekelder turnen. Na beide de balk vroegtijdig te moeten verlaten, wisten de meiden zich allebei sterk te herpakken. Met nette oefeningen wisten beide meiden het podium te betreden. Tess werd 3e en Merle mag zich voor een jaar benoemen als regiokampioen van Gelderland.

In de vierde wedstrijd mocht jeugd 1 turnster Nova Jansen in baan 1 laten zien wat zij in huis heeft. Ze startte met een nette vloer oefening en ze heeft laten zien dat ze de afgelopen weken hard getraind heeft op haar brugoefening. Nova is vandaag 22e geworden. In baan 2 turnden de junior turnsters Kim Vreman en Nynke Stronks. Na stabiele oefeningen op brug. En Nynke die haar balk oefening keurig controleerde moest Kim een val incasseren. Al met al hebben deze meiden laten zien dat ze die finale dik verdiend hebben. Kim werd in de einduitslag 9e en Nynke 25e.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant