Shania Vaartjes, Neve Smit en Nouk Kos. PR Penta Winterswijk
Shania Vaartjes, Neve Smit en Nouk Kos. PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Super resultaten voor turnsters Penta

Algemeen

WINTERSWIJK - Dit weekend werden in Vianen de Bondskampioenschappen gehouden voor de turnsters die in de derde divisie uitkomen. Zaterdag was de dag van de meerkampfinales. Donna Meekes, pupil 1 N3, en Shania Vaartjes, pupil 2 N3, mochten in de eerste ronde aan de slag. Donna had een beetje een valse start op de balk, revancheerde zich op prima wijze op de volgende 3 toestellen. Shania heeft een prachtige vierkamp op de mat gelegd in het sterke deelnemersveld. Donna werd in de einduitslag zevende van Nederland, Shania werd 20e.

De tweede ronde was voor jeugd N4 turnster, Lot Beskers, en onze jeugd 3e divisie turnster Nouk Kos. Ook Lot heeft laten zien waarom zij in deze finale mocht meedoen. Uitblinkend op de balk en de vloer en gedegen oefeningen op sprong en brug brachten Lot naar een keurige 13e plek. Nouk mocht in de andere baan aan de slag en liet zien wat zij aan turnen in huis heeft. Een klein foutje op de balk gooide een beetje roet in het eten, maar ook Nouk bracht haar wedstrijd tot een goed eind en werd uiteindelijk 7e.
De derde ronde was voor onze junior D turnsters, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers, en senior C turnster, Jade Derks. Jade turnde een keurige wedstrijd met een kleine teleurstelling op sprong, een heel diepe landing. In baan 1 turnden Lynn en Derlinde ondertussen ook een mooie 4-kamp zonder grote fouten en uitschieters. De uitslag van deze ronde gaf weer dat Lynn 29e werd en Derlinde 15e, waar Jade zich terug vond op de 24e plaats.
Op zondag waren de toestelfinales. Shania mocht in de 2e ronde haar sprongen doen, Nouk en Neve mochten hun vloeroefeningen tonen. Shania heeft echt laten zien wat ze kan en sprong een mooie overslag en daarna een super streksalto voorover. Het was in deze categorie superspannend. Tussen de nummer 11 en 1 zat maar 0,3 punt verschil. Shania werd met 2 andere turnsters 7e. Op vloer lieten Nouk en Neve hele mooie dingen zien, die op waarde werden geschat door het jurycorps. Nouk werd 5e en Neve maakte haar uitspraak van afgelopen donderdag helemaal waar, 'ik pak een medaille zondag', en werd kampioen op vloer.

In de volgende ronde gingen Lot Beskers en Donna Meekes vol vuur aan het werk. Donna laat eigenlijk al het hele seizoen zien dat ze super sprongbenen heeft. Donna werd kampioen op de sprong. Naast haar mocht Lot in dezelfde baan haar balkoefening tonen en om alle spanning meteen maar weg te nemen, dat heeft ze op een fantastische manier gedaan want ook Lot mag zich bondskampioen noemen maar dan op het damestoestel, de balk. De laatste ronde van deze dag was voor Nouk. Zij mocht nog de brugfinale. Met een mooie oefening, op de hoge ligger turnt zij een prachtige combinatie van kip-losom-reuzendraai achterover, veroverde ook Nouk de 1e plaats. Met vijfhonderdste verschil op nummer 2 is ze bondskampioen op de brug geworden.

Mooie uitslagen op de zaterdag en prachtig turnen op de zondag beloond met 4 gouden medailles.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant