Erik ten Hagen in actie tijdens de kampioenswedstrijd. Foto: PR
Erik ten Hagen in actie tijdens de kampioenswedstrijd. Foto: PR

Clubrecord WDV verbroken

Algemeen

WINTERSWIJK - Door zelf te winnen op de damclubavond van vrijdag 17 mei is Erik ten Hagen clubkampioen van WDV geworden. Daarmee is hij de eerste speler in de clubhistorie die voor de 8e keer op rij clubkampioen is geworden.

Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen (0-2). Erik wist vooraf dat hij aan een gelijkspel voldoende had om kampioen te worden. De partij ging mooi gelijk op tot Erik op mooie wijze schijfwinst kon forceren, de partij werd daarna snel in winst omgezet.

De overige spelers speelden voor de ratingcompetitie. Uitslage Erik Oonk – Wim Bennink (2-0), Kees Spruijt – Wim Sonderen (1-1), Paul Hageman – Jan Elgershuizen (0-2), Gijs Dreijers – Frank ten Hagen (0-2), Augustin Saouadogo – Frank ten Hagen (0-2).
Ondanks de nederlaag blijft Augustin ruim bovenaan staan.
Met 8 clubkampioenschappen op rij heeft Erik dus het clubrecord verbroken. Nu gaat hij op jacht naar de meeste titels, deze is nu nog in handen van Hendrikus Rijks die in de jaren 1952-1971 maar liefst 14 keer kampioen is geworden. Op www.damclubwinterswijk.nl is een overzicht te zien met alle clubkampioenen van WDV. Aanstaande woensdag staat de finale om de BijHillen-cup op het programma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant