Lenn Miggelbrink Foto: PR Penta Winterswijk

Veelbelovende prestaties turners Penta Winterswijk

Algemeen

Turners Penta plaatsen zich voor halve finale

WINTERSWIJK - Lenn Miggelbrink was dit weekend oppermachtig tijdens de kwart finale van de bondskampioenschappen turnen. In Hoofddorp kwam niemand (in de eerste 2 wedstrijdseries) van de Instappers aan zijn aantal punten. Daarmee plaatste Lenn zich voor de halve finale. Ruben Klein Goldewijk, Leon Slotboom en Twan Roerdink kwamen ook in actie bij de Instappers in de derde divisie. Alleen de beste turners in elke wedstrijdserie gaan door naar de volgende ronde. Afhankelijk van de groepsgrootte waren dit de beste 6 of 8 turners. Leon eindigde na de zes toestellen als vijfde en hij is dus ook zeker van een plaats in de volgende ronde. Helaas redde Ruben en Twan het net niet, maar zij kunnen terugkijken op hele mooie oefeningen. De selectie was erg streng, want van de in totaal 114 turners gaan er maar dertig door naar de halve finale op 13 april in Enschede.

Bij de senioren moest Bram Eppingbroek weer in actie komen. Na de achtste finale van vorige week, mocht hij ook afreizen naar Hoofddorp voor zijn kwart finale tussen 35 andere turners. Dankzij de hoogste dagscore op sprong, plaatste hij zich nog maar net bij de beste 24 die de reis naar Enschede mogen maken over twee weken voor de halve finale. Ook Mik Lamers kwam die dag in actie. In Hoofddorp turnde hij in de eerste divisie zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor de halve finale. Over twee weken in Purmerend is het tweede kwalificatiemoment, dan weet men dus zeker wie er doorgaan naar de halve finale in Waalwijk in zijn categorie. Ondanks een blessure aan zijn enkel, die fysiotherapeut Jason Ombeng vakkundig had ingetapet, eindigde Mik zaterdag als zevende. Hij is al zeker van een ticket naar Waalwijk.