Een 'still' uit de film. Foto: PR
Een 'still' uit de film. Foto: PR

Filmhuis Winterswijk: Que Dios Nos Perdone

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 30 oktober de film Que Dios Nos Perdone in servicetheater Skopein aan de Meddosestraat in Winterswijk. De voorstelling zijn om 18.30 en 21.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan - bij voorkeur - via www. skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

In de broeierige zomer van 2011 in Madrid werken twee rechercheurs aan een zaak waarbij een seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In de hitte van de Spaanse miljoenenstad worden in diezelfde periode massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. Het bezorgt de veiligheidsdiensten de nodige kopzorgen.

De gesloten workaholic Velarde (Antonio de la Torre) en de explosieve Alfaro (Roberto Alamo) – beiden niet vrij van persoonlijke problemen – worden dan ook geacht dit zo spoedig en zo stil mogelijk op te lossen. Langzaam ontrafelt zich het psychologische profiel van zowel de dader als de rechercheurs, die zichzelf allemaal in zekere mate niet in de hand hebben. De dader is het duo echter steeds een stap voor.

Roberto Álamo (La piel que habito)) en Antonio de la Torre (La isla minima, The Fury of a Patient Man) spelen de hoofdrollen in deze pakkende film vol suspense. De psychologische crime thriller van Rodrigo Sorogoyen (Stockholm)) was een groot succes in Spanje en Frankrijk. In San Sebastian won de film de juryprijs voor beste scenario; Roberto Álamo werd voor zijn vertolking bekroond met een Goya, Feroz en José María Award.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant