Afbeelding
Advertorial

Alles over Falke

Algemeen

Falke. Een van de oudste herensokken merken dat nog actief is. Met al bijna 130 jaar aan ervaring spant Falke nog steeds de troon wat betreft sokken.
Al meer dan 100 jaar wordt het bedrijf geleid door dezelfde familie. Wil jij nou weten hoe Falke het zo lang heeft volgehouden?
Hoe het ontstaan is en wat Falke nou zo goed maakt? Interessant? Lees dan snel verder..

Falke 130 jaar
Falke bestaat zoals eerder beschreven al bijna 130 jaar. Het begon allemaal in 1895, waar Franz Falke startte met een breierij in zijn eigen huis. Hij begon met het produceren van sokken voor familie en vrienden. Toen is het uitgegroeid tot een van de grootste sokken producenten ter wereld. De focus van het bedrijf ligt vandaag de dag nog steeds op sokken, maar er zijn ook andere items aan toegevoegd zoals sportkleding. De meeste mensen die aan Falke denken, denken aan sokken. Ze verkopen echter ook panties, leggings en kniekousen. Super fijn voor de dames dus! Wereldwijd werken er meer dan 2000 mensen bij het bedrijf, waarvan 1000 alleen al in Duitsland.

Waar staat Falke voor
Falke staat voor een gedegen goed merk van kwaliteitskleding. Het staat bekend om zijn specialisatie in sokken. Het is een Duits familiebedrijf dat door de jaren heen geleerd heeft van zijn fouten en deze heeft gebruikt als verbetering van processen. Falke is in Duitsland de marktleider met maar liefst 30% van alle sokken die worden verkocht. Falke staat voor kwaliteit. De sokken en kousen moeten lang in vorm blijven, ook als men ze wast of veelvuldig draagt.

Kenmerken van Falke sokken
Hieronder een aantal veel voorkomende kenmerken van Falke sokken. Kwaliteit: zoals eerder beschreven staat kwaliteit bij Falke hoog in het vaandel. Elke sok moet van hoogwaardig materiaal gemaakt zijn. Uitstekende prijs/kwaliteit: in Nederland is Falke bekend van de wandelsokken die anatomisch gevormd zijn. De meest verkochte sokken zijn echter de herensokken. Voor een goede prijs krijg je een langdurig product dat langzaam slijt. Niet knellende boord: de boord van een Falke sok is vrij hoog en heeft een elastieke rand. Door de hoge boord wordt er meer elastiek gebruikt en knelt de sok minder. Met de hand vastgemaakte sokken: sokken worden in het algemeen dichtgemaakt doormiddel van een machine. Veel Falke sokken zijn met de hand vastgezet. De normale machinale sokken hebben vaak een wat dikker randje bij het dichtmaken van de sok. Als je dit handmatig doet is dit randje veel kleiner. De linkersok is niet de rechtersok: Falke is een van de eersten die onderscheid maakt in de linkersok en de rechtersok. Op deze manier worden drukpunten in de voet veel beter ondersteunt.

Kortom: Falke is een merk waar de pasvorm en gebruikscomfort voorop staat, ook na het wassen!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant