Koning Aron te Paske en zijn koningin Danique. Foto: PR
Koning Aron te Paske en zijn koningin Danique. Foto: PR

Aron te Paske koning van Henxel

Algemeen

HENXEL - Het School- en Volksfeest van Henxel was dit jaar een warm feest. Dat weerhield Henxel er niet van er een mooi feest van te maken. Aron te Paske nam als nieuwe schutterskoning de scepter over van koningin Lia Eeltink.

Op de vrijdagochtend tijdens de start van het School- en Volksfeest werden de feestvierders vergezeld door burgemeester Joris Bengevoord. Samen met Dorien ten Dolle van de Emmaschool en Gerdien Hengeveld, voorzitter van de COV zorgde hij voor een feestelijke opening. Tijdens het zingen van het volkslied hees erelid Ab Klomps samen met Tatum en Stan de vlag. Vervolgens ging men iin een bonte stoet richting het koffieadres. Dat was dit jaar bij de familie Vreeman aan de Masterveldweg. Na een gezellige rit met veel versierde wagens werd iedereen getrakteerd op een kop koffie en een koek. Ook dit jaar is Christelijke muziekvereniging Eendracht weer van de partij om de ochtend muzikaal te ondersteunen.

Bij het ringsteken bleek Karel Vreman de beste te zijn. Rond 11.30 uur werden de prijzen voor de mooiste wagens bekendgemaakt. Voor de basisschool zijn aparte prijzen; daar ging de winst naar groep 8 met hun wagen 'Tot Ziens'. De tweede plek was voor groep 7 met een piratenwagen. De derde plek was voor groep 3/4 met een voorjaarswagen.
Bij de overige wagens was de eerste prijs voor 'Emma Cross', een ode aan het volksfeest in Henxel, met als boegbeeld niet Tante Rikie zoals bij de Zwarte Cross, maar erelid Ab Klomps ('Ome Appie'). De tweede prijs ging naar 'Henxels bierfest'. De derde prijs was voor het 'Neet piep, neet stok', dat draait om groene energievoorziening in Henxel. Daarna ging de optocht terug richting feesttent.
's Middags kreeg iedereen de gelegenheid om onder genot van een kop koffie en een broodje spelletjes te spelen, zoals voetballen, sjoelen, bierfles hengelen, kegelen en schieten.
In de avond verzorgde muziek- en cabaretduo 'Een en ander' een humorvolle avond met verschillende sketches en liedjes.
Na de voorstelling kon iedereen in de tent terecht om gezellig te dansen onder muzikale begeleiding van Freeline waarbij niet alleen de jongeren zich vermaken maar ook de oudere generatie zichtbaar plezier heeft.

Op zaterdagochtend kwamen koningin Lia Eeltink en haar man Henk met hun gevolg naar de tent voor een koninklijke receptie. Rond 13:00 uur opende koningin Lia het koningsschieten en geeft zo het stokje door aan de nieuwe koning of koningin. De 27 fanatieke deelnemers deden hun best om de vogel van zijn nest te schieten. Binnen 35 minuten, na slechts 64 schoten mocht Aron te Paske zich de nieuwe koning van Henxel en omstreken noemen. Samen met zijn vriendin Danique nam hij de beker en felicitaties in ontvangst. In de middag was weer tijd voor leuke spelletjes, waarbij vooral het waterballongooien enige verkoeling gaf. Unity zorgde voor gezellige muzikale omlijsting op deze zonnige feestdag.
Vanaf 21.00 uur stond de feestband Spot! op de planken met feestmuziek om iedereen aan het dansen te krijgen. Het koningspaar werd nogmaals in het zonnetje gezet, bier vloog in het rond, er werd gelachen, gedanst, gefeest. Tot 01.00 uur; 'dan is 't weer veurbie'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant