Stefan Groothuis. Foto: PR
Stefan Groothuis. Foto: PR

Tweede workshop Achterhoek Younited on Tour met Stefan Groothuis

Algemeen

Olympisch kampioen geeft woensdagavond 13 juni lezing in Winterswijk

WINTERSWIJK - Oud-schaatser Stefan Groothuis geeft op woensdagavond 13 juni in Winterswijk een lezing over wat er op mentaal gebied allemaal komt kijken bij topsport. Dat doet hij tijdens de tweede bijeenkomst van Achterhoek Younited on Tour. Naast Groothuis komt ook George de Jong, de vader van topvoetballers Siem en Luuk, aan het woord. Hij vertelt over 'het vak' topsportouder. De avond is bedoeld voor sporters, ouders van sporters en trainers/coaches uit de Achterhoek.

Van 2009 tot en met 2013 werd Stefan Groothuis liefst vijf keer op rij Nederlands kampioen sprint. Een heel sterke periode, waarbij hij in 2012 ook nog wereldkampioen sprint en wereldkampioen op de 1000 meter werd. Zijn meest aansprekende resultaat boekte 'Bokito' echter in 2014. In het Russische Sochi werd hij olympisch kampioen op de 1000 meter. Dat hij zo lang, zo sterk presteerde, laat het bijna lijken alsof alles van een leien dakje ging. En laat dat nu precies niet zo zijn! In 2011 kampte Groothuis namelijk met een flinke depressie.

Er komt nogal wat kijken bij topsport, zeker mentaal. Daar gaat Groothuis het dan ook over hebben tijdens de lezing. Over het omgaan met de prestatiedruk die er vanuit de maatschappij is bijvoorbeeld. Een heel belangrijk thema. En wat dacht je van onderwerpen als gemotiveerd blijven, doorzettingsvermogen, het omgaan met tegenslagen en passie? Het komt allemaal aan bod!

Topsportouder De Jong
Als oud topvolleyballer én vader van twee voetballers die jeugdopleidingen doorliepen en de top haalden, weet George de Jong veel over het 'topsportouder' zijn. Dat is namelijk een vak apart! Hoe creëer je een optimale omgeving? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Welke rol heb je als ouder hierin? De Jong, die ook voorzitter is van Achterhoek Younited, gaat tijdens de avond in op bovenstaande vragen.

Aanmelden verplicht
De tweede van drie avonden van Achterhoek Younited on Tour wordt georganiseerd bij OBS Bargerpaske aan de Voorninklaan 1 in Winterswijk. Na de inloop om 18.45 uur is om 19.00 uur de start van het programma. Aanmelden is verplicht en kan via www.achterhoekyounited.nl/on-tour.

Voor vragen over de bijeenkomsten van Achterhoek Younited kan contact opgenomen worden met Geeke Barmentloo via geeke@topsportgelderland.nl. Mensen uit het bedrijfsleven die het thema aanspreekt of meer willen weten over de stichting zijn ook van harte welkom bij de bijeenkomsten.

Stefan Groothuis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant