Annie de Leeuw bij Kramer

Algemeen

Het Anne Frank-verhaal van Oost-Nederland

WINTERSWIJK - Volgende week wordt de heruitgave van een zeer indrukwekkend oorlogsboek gepresenteerd bij Boekhandel Kramer in Winterswijk. Het boek zou het Anne Frank-verhaal van Oost-Nederland kunnen worden genoemd. Het gaat om een volledig vernieuwde en ruim geïllustreerde herdruk van De schuilplaats van Johanna Reiss.

De schrijfster komt over uit New York op 22 april en houdt lezingen tot en met Bevrijdingsdag in Nederland en Duitsland. AFdH Uitgevers verwacht veel publiciteit rondom het boek. Met Radio 1, De Telegraaf en RTV Oost zijn al afspraken gemaakt.
Annie de Leeuw was negen jaar toen ze moest onderduiken voor de Duitsers. Omdat ze een joods meisje was. Ze kwam terecht in een klein boerenhuisje in de buurt van Enschede. Daar woonden veel NSB'ers. Het was supergevaarlijk. Vaak moest ze zich in een kast verstoppen. In de drie jaar dat ze opgesloten zat werd haar familie vermoord. Het goede nieuws is: Annie overleefde het. Ze is 86 jaar en woont in New York onder de naam Johanna Reiss. Volgende week komt ze naar Nederland voor de heruitgave van haar boek. Ze wordt geïnterviewd op tv en houdt lezingen en verricht diverse feestelijke openingshandelingen. Ze is ook uitgenodigd als gast van de koning bij de Nationale Herdenking op 4 mei in Amsterdam.

Johanna Reiss heeft een indrukwekkend verhaal, dat ze op scholen in de USA en Duitsland vertelt: 'Ga de wereld niet in met haat', 'Stop met pesten' en 'Trumpism is niet normaal'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant