Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink. Foto: PR Penta Winterswijk
Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink. Foto: PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Jongens Penta Winterswijk presteren goed op landelijke halve finale

Algemeen

Jongens Penta Winterswijk presteren goed op landelijke halve finale

WINTERSWIJK - Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink hebben grandioos gepresteerd tijdens de landelijke halve finale in Kampen. Deze vond plaats op zaterdag 21 april. Bij de 'instappers' in de 3e divisie haalde Hosea het zilver en Lenn eindigde op de 5e plaats. Ruim voldoende om zich te plaatsen voor de finale. Hosea haalde de hoogste score van de dag op zowel het onderdeel Vloer als Ringen. Voor beide onderdelen heeft hij zich daarom ook geplaatst voor de toestelfinales waar de beste 6 turners van elk toestel aan mee mogen doen. Lenn mag zich met twee 2e plaatsen opmaken voor de toestelfinales op Brug en bij Sprong.

Bram Eppingbroek en Jesper Leemkuil zijn ook door naar de landelijke meerkampfinale van het herenturnen. En Twan Berg haalde de toestelfinale bij het onderdeel Sprong. Jesper behaalde de zevende plaats. Dat is ruim voldoende om bij de twaalf finalisten te horen. En met toestelfinales op Vloer, Ringen, Sprong en Rek kan hij zich ook klaarstomen voor maar liefst vier toestelfinales in de categorie Junior 1 van de 3e divisie.

Bram had een moeizame dag die begon met twee missers op Voltige. Maar hij turnde daarna stabiel door naar een tiende plek. En dat is dus genoeg om bij de beste 12 te horen in zijn categorie: Senior 2, 3e divisie. En daarnaast eindigde hij bij de beste zes turners op de toestellen Ringen en Sprong. Dat zijn dus ook twee toestelfinales! En misschien ook naar Rek, omdat hij daar met zijn zevende plaats als reserveturner staat ingedeeld.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant