De kopersectie van Excelsior in actie. Foto: PR
De kopersectie van Excelsior in actie. Foto: PR

Non-stop muzikaal feest op Koningsdag in De Storm

Algemeen

WINTERSWIJK - Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior verzorgen op vrijdag 27 april een non-stop muzikaal feest in theater De Storm. Van een sfeervol concert door het orkest van Excelsior, tot Frühschoppen met de Nöttenkrakers en een spetterend optreden van de jeugdonderdelen van Excelsior voorafgaand aan het kinderbal. De toegang is gratis.

Koningsconcert
Het programma in De Storm wordt om 12:00 uur afgetrapt met een sfeervol en feestelijk concert door het 80-koppig harmonieorkest van Excelsior. In het eerste deel van het concert zal Excelsior een selectie uit hun 'Chinaprogramma' spelen. Voor het tweede deel van het concert heeft Excelsior de samenwerking gezocht met een speciale gast, namelijk Sten Geerdink.

China
Afgelopen oktober vertrokken 76 muzikanten van Excelsior voor een 7-daagse concertreis naar China, het werd een unieke ervaring. De week stond in het teken van culturele uitwisseling. Aangezien Excelsior het concertprogramma voor China nog niet eerder in Nederland ten gehore heeft gebracht, is het Koningsfeest hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Wat past er immers beter bij Koningsdag dan tulpen, klompen en fietsen? Tijdens het Koningsfeest zullen de bezoekers daarom enkele hoogtepunten van dit concertprogramma, waarvoor Excelsior in China veel waardering kreeg, te horen krijgen. Daarbij zullen ook de slagwerkers – net als in China – acte de présence geven met niet alledaags instrumentarium.

Sten Geerdink
Excelsior heeft voor het Koningsfeest opnieuw de samenwerking gezocht met de zeer talentvolle zanger Sten Geerdink. Tijdens de twee succesvolle uitverkochte musicalconcerten afgelopen februari heeft Excelsior ook met hem samengewerkt. Sten Geerdink is bekend van hoofdrollen bij voorstellingen van het Winterswijks Muziektheater (WMT) en indrukwekkende optredens bij voorstellingen in het Steengroevetheater. Tijdens het Koningsdagconcert zal Sten prachtig Nederlandstalig repertoire zingen, waaronder nummers van Ramses Shaffy, BLØF en Guus Meeuwis.

Frühschoppen met de Nöttenkrakers
Na het concert door het harmonieorkest en de slagwerkgroep, neemt Egerländerkapel de Nöttenkrakers het muzikale stokje over. In het gezellige theatercafé van De Storm brengen zij een programma van Egerländer en Tsjechische volksmuziek ten gehore. Het publiek kan genieten van kwalitatief hoogstaande muziek met marsen, walsen en polka's van o.a. Ernst Mosch. Maar met name de gezelligheid en 'gemeudelijkheid' wordt op deze Koningsdag niet vergeten. Tijd dus om met elkaar het glas te heffen en het Koningsfeest op aangename wijze voort te zetten. Het optreden van de Nöttenkrakers start rond 14:00 uur.

Kinderbal met optreden jeugd Excelsior
Om 15:45 uur zal op feestelijke wijze het Kinderbal door de jeugdleden van Excelsior worden geopend. Bij een feestje horen immers muziek en dans en daarom begint het kinderbal met optredens van het leerlingenorkest, de jeugdslagwerkgroep en majorettes van Excelsior. Aansluitend nemen kindervrienden Sander en Barry, oftewel Warboel het stokje over. Het Kinderbal is daarmee ook voor de jongste feestvierders onder ons een hoogtepunt tijdens Koningsdag.

Gratis toegang
Theater De Storm is de gehele middag vrij toegankelijk. De zaal zal om 11.30 uur open gaan. Tijdens het Koningsconcert is er een beperkt aantal zitplaatsen.

Sten Geerdink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant