De Pronsweide-collega's aan het werk. Foto: PR
De Pronsweide-collega's aan het werk. Foto: PR

Collega's Pronsweide knappen kinderkamer op

Algemeen

WINTERSWIJK - Medewerkers van dagcentrum Pronsweide hebben de eerste kinderkamer in Winterswijk opgeknapt in het kader van het project 'Leefbaar Thuis' van Present. Ze knapten samen met flexvrijwilliger Gerrit van Present Winterswijk de kamer van een kindje van 1,5 jaar op. Een familielid van een van de vrijwilligers die bij Nedim Schilderwerken werkt, zorgde voor een nieuwe kleur op de muren van de kinderkamer. Spullen voor de inrichting werden gevonden via Marktplaats en de Weggeefhoek. Ook andere sponsoren en het ministerie van SZW ondersteunden dit project met een financiële bijdrage. Moeder en kind waren erg blij met de nieuwe kamer.

De vrijwilligers waren erg tevreden over het project. Ze vonden het fijn dat ze voorafgaand aan de klusdag al kennis hadden gemaakt met de moeder, waarbij ze al konden vragen wat ze graag wilde. Daarnaast was het voor hen prettig om zich vrijwillig in te zetten voor iemand die wel wat extra hulp kon gebruiken. "Bij onze eigen organisatie werken erg veel vrijwilligers en we wilden nu zelf ook iets doen voor de samenleving. We hebben nu ervaren dat alle hulp welkom is."
Een andere vrijwilliger reageerde: "Het is erg schrijnend om te zien dat moeder en kind zo weinig middelen hebben. Fijn dat er – naast het klussen – ook genoeg tijd was voor de moeder en haar dochtertje. We werden hartelijk ontvangen en de communicatie verliep goed en duidelijk."

Reactie van de hulpverlening: "Mevrouw is erg blij met de hulp en met het resultaat. Haar dochtertje wil telkens naar het kamertje toe om er te spelen."

'Leefbaar thuis' is een landelijk project. In heel Nederland wil Present vierhonderd kinderkamers opknappen. Het doel van dit project is om te zorgen voor een fijne opgeruimde thuissituatie voor arme kinderen en hun ouders, waardoor ze makkelijker vriendjes en vriendinnetjes bij hen thuis uitnodigen. Het project wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant