Wim Grevers wordt door voorzitter Sloetjes in het zonnetje gezet. Foto: PR
Wim Grevers wordt door voorzitter Sloetjes in het zonnetje gezet. Foto: PR

Wim Grevers onlosmakelijk verbonden met Eendracht

Algemeen

Muzikant en manusje van alles gaat het wel rustiger aan doen

Door Bart Kraan

WINTERSWIJK – Onlosmakelijk verbonden met Eendracht. Dat kan worden gezegd van Wim Grevers. Want hij is al 65 jaar lid van de Winterswijkse muziekvereniging waar hij al die tijd de bugel heeft bespeeld, terwijl hij zich ook verdienstelijk heeft gemaakt als voorzitter en algemeen adjunct. En sinds in de ingebruikname van De Klephoorn, het clubhuis van Eendracht, in 1999 fungeert hij er als conciërge, huismeester, inkoper, klusjesman en gastheer.

Vanwege zijn langdurig lidmaatschap werd Grevers (79) tijdens de ledenvergadering van vorige week woensdag door Christine Sloetjes in het zonnetje gezet. Uit handen van de voorzitter van Eendracht, die ook Ezra te Paske (twaalf en een half jaar lid), John Borst (25 jaar) en Anita Deunk en Henri Lammers (50 jaar) huldigde, ontving Grevers een mooie bos bloemen en een oorkonde.

En als het aan de jubilaris ligt, blijft het niet bij 65 jaar lidmaatschap, want hij is vastbesloten ondanks zijn leeftijd er nog een aantal jaren aan vast te knopen. "Maar ik ga wel iets afbouwen", vertelt Grevers die naar eigen schatting nu nog tussen de twintig en 25 uur per week in De Klephoorn te vinden is om allerlei klusjes te doen en leden van Eendracht en bezoekers te ontvangen.

Eigenlijk is Grevers al langer lid van Eendracht. ''Ik ben al twee jaar langer lid, maar voorheen werd de administratie niet zo nauwgezet bijgehouden. Dus die eerste twee jaar staan niet op papier'', vertelt Grevers. ''Voor meer leden, zoals Sini Kruisselbrink, geldt dat hun eerste jaren niet meetellen'', zo neemt Christine Sloetjes over. ''Die mensen zijn vanaf een bepaalde datum officieel lid.''

Hoewel het al weer 65 jaar geleden is, herinnert Grevers zijn eerste belevenissen bij Eendracht zich nog als de dag van gisteren. "We zaten toen nog in de Emmaschool, onze dirigent was Jan Veenemans", vertelt Grevers. "Ik woonde destijds nog in Miste. Voor de repetities fietste ik naar Geert Hoebee die aan de Misterweg woonde. Vanaf daar gingen we op de brommer naar de Emmaschool. Als het vroor, moesten we na aankomst eerst een tijd bij de kachel gaan staan om te ontdooien."
Toen Grevers lid werd, koos hij voor de bugel. En die bespeelt hij nog steeds, wat gezien zijn leeftijd opmerkelijk is. "Veel muzikanten gaan na hun 65ste een groter instrument bespelen", vertelt Sloetjes.


Lees verder op pagina 3

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant