Voor Senne en Tim, achter Davy, Luuk en Tycho. Foto: PR
Voor Senne en Tim, achter Davy, Luuk en Tycho. Foto: PR

Tim en Senne naar NK judo

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 17 maart werden de Districtskampioenschappen judo voor jeugd tot 15 jaar gehouden. Vanuit het Budocentrum Winterswijk mochten zes leden deelnemen aan de wedstrijden in Markelo.

Joep moest helaas geblesseerd thuis blijven. Davy Wieberdink mocht in zijn poule strijden voor een podiumplaats met maar liefst 26 andere deelnemers. Hieraan had hij een zware dobber. Helaas lukt het hem niet om een medaille mee naar huis te nemen.

Tycho Heesen streed voor wat hij waard was en even leek het erop dat het podium in zicht kwam. Uiteindelijk werd hij vijfde en viel daarmee buiten de prijzen. Luuk Dulfer zag een paar pittige tegenstanders voor zich en hoewel hij super fanatiek aan zijn wedstrijden begon, waren zij toch net iets sterker.

Tim Buil en Senne Vaags lieten zich van hun beste kant zien en knokten zich naar het podium. Tim werd eerste en mocht een gouden medaille mee naar huis nemen. Senne veroverde de tweede plaats en kreeg het zilver omgehangen. Beiden wisten zich hiermee ook te verzekeren van een plaats op het NK, op 7 april in Leek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant