De expositie is te zien tot 19 maart. Foto: PR
De expositie is te zien tot 19 maart. Foto: PR

Wisseling van expositie Wereld van Wenters

Algemeen

WINTERSWIJK - De expositie 'Komrij, Winterswijker tegen wil en dank?' loopt nog tot 19 maart. Deze eerste expositie in het nieuwe belevenismuseum Wereld van Wenters in de Meddosestraat in Winterswijk kan een succes worden genoemd. Niet uitsluitend inwoners van de plaats waar de bekende schrijver, columnist en essayist werd geboren en opgroeide, bezochten de afgelopen maanden de expositie. Ook veel belangstellenden uit de rest van het land en zelfs Duitsland kwamen een kijkje nemen. Van het bezoek werd vaak gebruik gemaakt om ook een indruk te krijgen van het nieuwe museum. Vanaf 19 maart tot 7 april is het museum gesloten in verband met het afbreken van de Komrij-expositie en de opbouw van de volgende tentoonstelling.

Deze expositie zal geheel zijn gewijd aan het werk van de in Winterswijk geboren kunstenaar Max van Dam. Deze winnaar van de Prix de Rome staat centraal in meerdere exposities in Winterswijk en Aalten, waaronder in de twee synagogen, in het Nationale Onderduikmuseum en in de Museumfabriek en zeer waarschijnlijk zelfs in de synagoge in Wlodawa. Deze synagoge staat op enkele kilometers van het Duitse vernietigingskamp Sobibor in Polen waar Max van Dam om het leven werd gebracht door de nazi's.
De Van Dam tentoonstellingen zijn vooral mogelijk geworden door de schenking van een enorm aantal schilderijen, tekeningen en etsen aan de Vereniging Het Museum door prof. Dr. J. Hemelrijk. Hierdoor beschikt de vereniging over de grootste collectie van de Max van Dam.
In de maand juni volgt een gezamenlijke opening van alle exposities met werk van Van Dam in Nederland in de Museumfabriek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant