Burgemeester Bengevoord neemt de boormachine ter hand om met wethouder Saris het fort op te knappen. Links voorzitter Nico Bouwhuis. Foto: Leander Grooten
Burgemeester Bengevoord neemt de boormachine ter hand om met wethouder Saris het fort op te knappen. Links voorzitter Nico Bouwhuis. Foto: Leander Grooten

Hakkelerkamp opgeknapt de lente in

Algemeen

WINTERSWIJK - Speeltuinvereniging Hakkelerkamp is na afgelopen zaterdag klaar voor een nieuw speelseizoen. Met gezonde werklust gingen meer dan twintig vrijwilligers aan de slag met boor, snoeischaar of zaag. De gemeentelijke subsidie was goed besteed, onder toeziend oog van burgemeester en wethouder.

Door Leander Grooten

Broodnodig
Speeltuin Hakkelerkamp kwam niet positief uit inspectierapporten. Er was sprake van flink wat achterstallig onderhoud. Het nieuw aangetreden bestuur met Nico Bouwhuis als voorzitter zag dat er snel iets moest gebeuren. "Verrot hout op ons mooie fort, losse schroeven en de palen van de kabelbaan moeten vervangen worden."
De penningmeester, Manuela Betting, vroeg de gemeente Winterswijk om hulp. "De reparaties zouden meer dan 5000 euro kosten. Met het dalende ledenaantal waren de inkomsten onvoldoende om dat te kunnen betalen."

TV Gelderland
Guido de Vries van Actief Winterswijk vernam van de problemen van de speeltuinvereniging en tipte het programma GLD Helpt van TV Gelderland.
De provinciele radio en televisie schonk er afgelopen weekend aandacht aan.
Burgemeester Bengevoord schroefde met wethouder Ilse Saris de symbolische eerste planken in het fort. Saris dankt het nieuwe bestuur voor hun inzet en betrokkenheid en verzekerd dat de gemeente er voor hen wil zijn.

Divers pluimage, weinig buurt
Voorzitter Nico Bouwhuis prijst de vrijwilligers die speciaal op deze zaterdag naar de Hakkelerkamp zijn gekomen: nieuwe Nederlanders, asielzoekers, oud-vrijwilligers en de vaste ploeg 'onderhoudsmannen'. "Wij zijn heel blij met deze opkomst. Ik hoop dat er zich nieuwe leden melden en mensen weer terugkomen bij de vereniging. Bovendien hoop ik op meer betrokkenheid van de buurtbewoners."

Lenteklaar
Als de vorst uit de grond is, worden de laatste verbeteringen doorgevoerd en kan het seizoen beginnen voor de speeltuin. Burgemeester Joris Bengevoord noemt zijn eigen warme herinneringen aan deze speeltuin. "Mijn opa woonde aan de overkant, ik kwam hier zelf ook vaak spelen." En vanaf deze lente kunnen kinderen dat weer veilig en verantwoord bij de Hakkelerkamp. Lid worden kost 20 euro per jaar.


www.hakkelerkamp.nl

Naast de toestellen werd ook de tuin onder handen genomen. Foto: Leander Grooten
Jong en oud helpt mee. Foto: Leander Grooten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant