Van links naar rechts: Niek Cornelissen (voorzitter), Michiel Halleriet (erelid) en Ronnie Steijlen (lid van verdienste). Foto:Erwin Ruesink (BC 't Pluumke '67)
Van links naar rechts: Niek Cornelissen (voorzitter), Michiel Halleriet (erelid) en Ronnie Steijlen (lid van verdienste). Foto:Erwin Ruesink (BC 't Pluumke '67)

Michiel Halleriet erelid en Ronnie Steijlen lid van verdienste van BC 't Pluumke '67

Algemeen

WINTERSWIJK - Badmintonvereniging 't Pluumke '67 hield op dinsdag 20 februari haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Naast de reguliere agendapunten was er uiteraard ook gelegenheid om enkele leden in het zonnetje te zetten. Voor twee leden was er in het bijzonder aandacht voor de uitzonderlijke bijdrage die zij hebben geleverd voor de vereniging. Michiel Halleriet en Ronnie Steijlen namen tijdens de algemene ledenvergadering afscheid als bestuurslid.

Zowel Michiel als Ronnie hebben zich jarenlang ingezet voor de vereniging en de badmintonsport. Michiel heeft in meer dan drie decennia meerdere functies vervuld voor BC 't Pluumke '67 waarvan hij het grootste deel lid van het bestuur is geweest. Ronnie nam na 17 jaar afscheid als secretaris en vervult tevens al meer dan 20 jaar de onmisbare rol van competitieleider. Daarom stelde het bestuur aan de ledenvergadering voor om deze twee gouden vrijwilligers voor te dragen voor de eervolle lidmaatschappen. Met een luid applaus stemden de leden in met de benoeming van Michiel tot erelid en Ronnie tot lid van verdienste.

Michiel Halleriet trots op erelidmaatschap
Tot verrassing van Michiel nam penningmeester Lydia Berenschot het woord om uitgebreid stil te staan bij het jarenlange aandeel van de jubilaris. Lydia ging in haar speech terug tot het begin van de jaren tachtig. Vanaf 1980 is Michiel betrokken bij de vereniging. Uiteraard stond hij zelf op het badmintonveld om de badmintonsport te beoefenen. Zijn inzicht en inzet leidden zelfs tot speler van het eerste team. Begin jaren tachtig werd Michiel actief bij de Jeugdcommissie. En niet veel later trad hij toe tot het bestuur van de vereniging. Met een grote jeugdafdeling had hij als bestuurslid, jeugdtrainer en organisator van activiteiten veel taken en verantwoordelijkheden. Michiel verzorgde wekelijks jeugdtrainingen en organiseerde vele toernooien, uitwisselingen met andere badmintonverenigingen en uitjes voor de jeugdafdeling. Ook stond Michiel aan de wieg van vele ledenwervingsacties en was hij als geweten van de vereniging organisator van meerdere verenigingsjubilea. Met als laatste hoogtepunt zijn grote bijdrage aan de organisatie van het vijftigjarig verenigingsjubileum in 2016. En ook anno 2018 blijft Michiel actief voor de Winterswijkse badmintonners. Als lid van de Activiteitencommissies organiseert hij jaarlijks meerdere toernooien en gezellige activiteiten die zeer gewaardeerd worden door de leden. Als bestuurslid hamerde hij er meermaals op dat hij zelf van mening was dat een erelidmaatschap niet zomaar kon worden verleend. Daarom gaf hij in zijn dankwoord aan dat hij zich realiseerde welke waarde de vereniging toekent aan het erelidmaatschap en voelde zich dan ook zeer dankbaar en vereerd. Het bestuur en de leden zijn dankbaar dat ze een verenigingsman als Michiel Halleriet in hun gelederen hebben.

Ronnie Steijlen eerste lid van verdienste
Na de welverdiende aandacht voor Michiel was het nog niet klaar met het feestelijke deel van de vergadering. Want ook Ronnie Steijlen werd verrast door zijn benoeming tot lid van verdienste. Namens het bestuur sprak Mark ten Pas het eerste lid van verdienste in de geschiedenis van de vereniging toe. Mark ten Pas stipte namelijk aan dat de vereniging bescheiden is in het toekennen van dergelijke eer en dat deze speciale categorie alleen is bedoeld voor de gouden vrijwilligers die onlosmakelijk verbonden zijn met de vereniging. Ronnie is er absoluut één van. Als secretaris en competitieleider had Ronnie een belangrijke rol op de voorgrond, maar bovenal een onmisbare rol op de achtergrond. De dagelijkse gang van zaken op het secretariaat en de ledenadministratie waren al die jaren in goede handen bij hem. Als contactpersoon voor de gemeente, andere verenigingen en de regionale badmintonorganisatie had hij belangrijke taken en verantwoordelijkheden. In zijn rol als competitieleider moest hij wekelijks veel regelen rondom het voorbereiden en verzetten van wedstrijden, beheren van uitslagen en wedstrijdverslagen en coördineren van de competitie. Ronnie was ook al die jaren de persoon die de Clubkampioenschappen organiseerde en aandacht gaf aan het lief&leed van de leden. En dus met recht een gouden vrijwilliger is te noemen. Naast zijn functies binnen de vereniging levert hij bovenal een belangrijke bijdrage aan de sfeer en het verenigingsgevoel binnen de vereniging. Nog altijd staat Ronnie zelf wekelijks op het badmintonveld, speelt hij competitie en motiveert zijn onuitputtelijke inzet vele andere badmintonners. De ledenvergadering was dan ook unaniem te spreken over zijn enthousiaste bijdrage voor BC 't Pluumke '67.

Uiteraard kregen de kersverse jubilarissen de nodige attenties overhandigd. Beide heren kregen onder andere een mooie fotocollage overhandigd met herinneringen van de afgelopen decennia waarna het tijd was voor Michiel en Ronnie om de vele felicitaties in ontvangst te nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant