Preek van de Leek

Algemeen

WINTERSWIJK - Eerste Preek van de Leek in Winterswijk is op 4 maart vanaf 17.00 uur in het Doopsgezinde kerkje. Drs. Wim Aalderink, wethouder en lijsttrekker van Winterswijks belang zal zich bezinnen op het thema armoede.

Vroeger waren dominees opiniemakers. Die rol is overgenomen door schrijvers, columnisten, cabaretiers, journalisten, politici en wetenschappers. Hoe zou het zijn als zulke mensen met bewezen preekpotentie voor één keer de vorm van de kerkdienst zouden beproeven? Wat gebeurt er als zij nadenken over een kerkdienst? Wat ze zouden willen laten zingen, wat ze zouden willen lezen, hoe zouden ze bidden? Al op meer dan veertig plaatsen is deze formule van de Preek van de Leek uitgeprobeerd en trekt volle kerken. Zo gingen Lodewijk Asscher, Jan Jaap van der Wal en Gerdi Verbeek afgelopen jaar voor. Op 4 maart om 17.00 uur zal de eerste Preek van de Leek door Wim Aalderink gehouden worden in het Doopsgezinde kerkje in Winterswijk.

Muzikale begeleiding wordt gedaan door de twee jonge Winterswijkse musici: Beer Swildens en Eamon te Voortwis op viool en piano.
Er wordt een collecte gehouden voor een goed doel.


www.doopsgezindkerkje.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant