Boeiende dampartijen op clubavond WDV

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de clubavond van de Winterswijkse damvereniging waren er weer een aantal boeiende partijen in de verschillende competities, met daarin ook verrassende wendingen.

In het tweede damseizoen wil het voor Augustin Saouadogo nog niet zo vlotten. Ook tegen Jan Elgershuizen kwam hij onnodig vroeg één schijf achter. Dit voordeel speelde Jan vervolgens zorgvuldig uit naar winst (0-2).
In de partij tussen Wim Bennink en Wim Sonderen ging Sonderen in de aanval met een Partie Bonnard. Dat dit een riskant speltype is bleek wel toen Bennink toesloeg met een mooie winnende damcombinatie. Hij speelde dit echter daarna niet juist uit, waarna Sonderen middels een kleine combinatie nog remise wist af te dwingen (1-1).
Thomas Esselink kwam tegen Theo Stoverinck vanuit de opening in de hekstelling terecht. Dit zag er lastig uit, maar Thomas wist zich hieruit te ontsnappen. Hierna ontstond er een boeiend gevecht. In de eindfase maakte Theo, in een klassieke stand, een rekenfout, waarna Thomas schijfwinst forceerde met doorbraak naar dam. Gezien het ratingverschil van bijna 300 punten leverde dit een verrassende uitslag op (2-0).

BijHillen-cup
In de poulefase van de beker namen Gerwin Doornink en Zeeg Jongkoen het tegen elkaar op. Hier leek Gerwin, met een sterke centrumstand, gunstiger te staan, maar naarmate de partij vorderde kwam Zeeg beter in de partij met ook nog kansen. Uiteindelijk leek het remise te worden, maar beging Zeeg nog een fout in de tijdnoodfase die Gerwin afstrafte (2-0). Hierdoor plaatst hij zich voor de kwarfinale. Zeeg krijgt nog een herkansing, maar moet dan in zijn laatste partij zien te winnen.

In de 30 minutencompetitie waren er de volgende uitslagen: John van Laarhoven - Theo Stoverinck 0-2, Erik Oonk – Frank ten Hagen 0-2, Erik Oonk – John van Laarhoven 2-0. Verder kreeg Paul Hageman geen kansen tegen Erik ten Hagen (0-2), maar speelde daarna wel 2 bijzondere partijen tegen de uitbater waar beiden er 1 van wonnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant