Damtopper eindigt onbeslist

Algemeen

WINTERSWIJK - In de Winterswijkse damcompetitie leed koploper Erik ten Hagen weliswaar zijn eerste puntverlies, maar sloeg daarmee wel een aanval op zijn koppositie af, waardoor het enkel nog een spannende strijd lijkt te gaan worden om de overige podiumplaatsen.

Onderlinge competitie
Thomas Esselink strafte in zijn partij een onoplettendheid van John van Laarhoven af, waardoor hij middels een combinatie op één schijf voorsprong kwam. Hierna zag John het nut er niet meer van in om verder te spelen (2-0).
Erik Oonk kwam tegen Augustin Saouadogo ook vroeg op één schijf voorsprong na een verkeerde inschatting van Augustin. Toen Erik later in de partij ook nog op dam kwam was de partij gespeeld (2-0).
Na de openingsfase profiteerde Kees Spruijt van een fout van Zeeg Jongkoen met schijfwinst tot gevolg. Hierna hield Zeeg het nog lang vol, maar zat een punt er niet meer in (2-0).
In een klassiek spel kwam Frank ten Hagen lastig te staan tegen Jan Elgershuizen. Ondanks de nadelige stand kon hij zich echter nog net verdedigen tegen de aanval van Jan om er later een 3 om 1 eindspel van te maken (1-1).
Koploper Erik ten Hagen nam het op tegen achtervolger Theo Stoverinck. Hoewel Theo eigenlijk moest winnen om de titelrace nog spannend te maken, was het Erik die Theo onder druk zette gedurende partij. Theo verdedigde echter goed en doorzag alle trucjes en speelde knap naar een 3 om 1 eindspel toe (1-1).

BijHillen-cup en overige
Voor de BijHillen-cup stond de poulewedstrijd tussen Wim Klaassen en Wim Sonderen op het programma. Hier maakte eerstgenoemde al vroeg een fout, waardoor de winst naar Sonderen ging. Klaassen is hierdoor uitgeschakeld in de beker, Sonderen strijd nog voor plaatsing en de beste plaatsingsplek.
Buiten de competities om bleek Gerwin Doornink te sterk voor Paul Hageman.

De tussenstand in de competitie (na 13 speelrondes) is als volgt: 1. Erik ten Hagen 10-19, 2. Frank ten Hagen 11-17, 3. Kees Spruijt 9-14, 4. Erik Oonk 11-14, 5. Theo Stoverinck 9-13, 6. Wim Sonderen 8-10, 7. Jan Elgershuizen 8-9, 8. Thomas Esselink 10-8, 9. John van Laarhoven 11-8, 10. Zeeg Jongkoen en Wim Bennink 9-7, 12. Gerwin Doornink 11-7, 13. Wim Klaassen 10-7 en 14. Augustin Saouadogo 10-0.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant