Afbeelding

Drie winstpartijen voor Theo Stoverinck

Algemeen

WINTERSWIJK - Normaal duurt een dampartij ongeveer twee tot drie uur, waardoor er maar één partij op een clubavond gespeeld wordt, maar dit maal was Theo twee keer zo snel klaar dat hij drie partijen op één damavond wist te winnen.

De eerste partij speelde Theo Stoverinck tegen Wim Klaassen. Hier won hij na enkele zetten één schijf na een kleine combinatie. Toen hij niet veel later een damcombinatie uithaalde was het gespeeld (2-0).
Aangezien één partij nog niet was gestart, werd het programma iets gewijzigd en speelde Theo met zwart tegen Gerwin Doornink. Opmerkelijk genoeg was deze partij na een vroege damcombinatie ook binnen het half uur beslist (0-2). Hierna speelden beiden nog een partij voor de 30-minutencompetitie. In deze partij werd het hem wel moeilijk gemaakt, echter wist Theo deze ook te winnen. Door een sterke centrumstand veroverde hij een schijf en wist er uiteindelijk een winnend 4 om 1 eindspel van te maken.

Wim Klaassen speelde ook een tweede partij, dit maal tegen Frank ten Hagen. Deze partij was ook snel beslist, nadat Frank een zogenaamde Coup Philippe uithaalde (0-2).

Augustin Saouadogo nam het in de onderlinge competitie op tegen Zeeg Jongkoen. Hier haalde Zeeg, middels een combinatie één schijf voorsprong. Augustin kwam echter wel meer in het centrum te staan, waardoor er nog kansen waren. Zeeg speelde het echter zorgvuldig uit naar winst (0-2).

De partij tussen Kees Spruijt en Wim Bennink werd een positionele strijd, waarbij Kees een centrumaanval aanging, maar lastig spel had. In de eindfase kwam Kees echter door een positioneel verkeerde zet gewonnen te staan, niet veel later was het gespeeld (2-0).

Voor de BijHillen-cup werden ook nog twee poulewedstrijden gespeeld. Wim Sonderen kwam in zijn partij tegen Jan Elgershuizen aan zijn linkerkant van zijn bord onder druk te staan, na een verkeerde opbouw. Jan dwong daarna aan die kant ook doorbraak naar dam af, na een kleine combinatie en leek gewonnen te staan. Hij speelde het niet helemaal juist, waardoor Wim kon ontsnappen. Even dachten beiden dat winst nog mogelijk was voor Jan, maar Jan doorzag tijdig dat er dan een verliezend meerslagzetje op het bord kwam, waardoor het in gelijkspel eindigde (1-1).

John van Laarhoven ging in de beker volop in de aanval tegen Erik ten Hagen. Er ontstond een complexe stand, waar Erik uiteindelijk doorbraak forceerde. John combineerde echter ook naar dam, waarbij voor beiden mogelijkheden lagen. Uiteindelijk leek de partij in remise af te stevenen, echter speelde John het niet helemaal juist uit, waardoor Erik won (0-2).

Paul Hageman kwam tegen Thomas Esselink goed uit de opening, maar liep later schijfverlies op. Met dit voordeel wist Thomas zich wel raad (0-2).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant