Jongeren van Girls@Home staan klaar met hun attenties. Foto: Dieuwertje Brandts Buys (Present)
Jongeren van Girls@Home staan klaar met hun attenties. Foto: Dieuwertje Brandts Buys (Present)

Kerstengelen brengen licht naar eenzame mensen

Algemeen

WINTERSWIJK - Bijna vijftig mensen en/of gezinnen in Winterswijk kregen in de afgelopen adventstijd een cadeau, kaart of bezoek van een 'Kerstengel'. Present Winterswijk had hiervoor jongeren gekoppeld aan mensen die wel wat extra aandacht konden gebruiken. De jongeren waren hun Kerstengel. “Ik wil jullie even bedanken voor wat ik aan mijn deur had hangen.... Een mooi gemaakt lichtje, ik ben er zo blij mee”, was de reactie van een vrouw die een zware tijd achter de rug had en vertelde dat de attentie van de kerstengel haar echt heeft geholpen.

Jongeren van Girls@Home werden gekoppeld aan zeventien bewoners van verzorgingshuis Pelkwijk. Deze bewoners krijgen bijna of geen bezoek. De meiden verrasten de bewoners in de eerste twee adventsweken met een leuke attentie in de brievenbus en in de derde adventsweek gingen ze onder leiding van de welzijnscoördinator bij de bewoners langs om hen persoonlijk een zelfgemaakt cadeau te geven. “Ik vond het heel leuk om te zien dat alles wat ik de vorige keren had gemaakt nog overal stond”, vertelde een van hen na het bezoek. Jongeren, onder andere uit diverse kerken, gingen eveneens op pad om eenzame mensen blij te maken met wat extra aandacht.

Twee jonge kerstengelen van 10 en 12 jaar werden gekoppeld aan twee dementerende bewoners van Marga Klompé. De jongens maakten zelf cadeaus voor deze dames en gingen bij hen op bezoek. De dames zelf begrepen niet veel van de actie, maar zij en hun vier medebewoners genoten zichtbaar van de extra aandacht van de jongens en hun moeder. Moeder: "Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen leren om naar een ander om te zien."

Natuurlijk koppelt Present Winterswijk ook dit jaar weer vrijwilligers aan hulpvragers. Iedereen die het leuk lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten en op deze manier een unieke ontmoeting te beleven, kan bij Present Winterswijk naar de mogelijkheden informeren.


www.presentwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant