Nominaties voor Beste Boek Achterhoek en Liemers

Algemeen

ACHTERHOEK - De vijf nominaties voor de verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017 zijn bekend!

Voor de 20e keer organiseren de Dialectkring Achterhook en Liemers, de Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers de verkiezing van het Beste Boek Achterhoek en Liemers.

Het Beste Boek wordt door een onafhankelijke jury gekozen uit de in 2017 uitgekomen boeken waarin de Achterhoek of de Liemers op enige wijze een rol spelen.

De vijf genomineerde boeken worden hieronder kort beschreven.

Huis & Habitat, Pieter en WillyPeter; auteur/fotograaf: Peter van Tuijl: Het leven van Peter en WillyPeter speelt zich af op een paar vierkante kilometer, dicht bij 'huis en haard' en verweven met de natuur. Dit fotoboek, aangevuld met korte teksten geeft een mooi beeld van de wereld van deze kunstenaars en kluizenaars.

Jaarboek Achterhoek en Liemers 41, De Reformatie in Achterhoek en Liemers; redactie: P. Bresser, L. van Dijk, W. van Heugten, W. Meijerman en A. Stern: Het 41e deel in de serie Jaarboek Achterhoek en Liemers is een bloemlezing over uiteenlopende onderwerpen die de historie en het cultureel erfgoed van de Achterhoek en Liemers belichten. Hoofdthema van dit deel is de Reformatie.

In het voetspoor van Heuvel, Meester Heuvel, filosoof en volkskundige; inspirator en schrijver, redactie: Henk Harmsen en Wim van Heugten: In veertien afzonderlijke artikelen worden allerlei aspecten die in Heuvels werk aan de orde komen uitgediept. Van zijn relatie met belangrijke filosofen van zijn tijd en zijn verhouding met de Rooms-Katholieke kerk tot het gebruik van dialect en de rol die muziek in zijn leven speelde.

De Wilde Planten in en om Zutphen, auteur: Kasper Reinink en fotografie: Kasper Reinink en André Jansen: Een overzicht van alle voorkomende wilde vaatplanten en mossen in en om Zutphen. Het boek is tevens een verslag van de voor- en achteruitgang van de flora en het geeft beheeradviezen. Geïllustreerd met vele foto's van kenmerkende plantensoorten.

Nieuwkijken, auteurs: Jack Weijkamp en Lucy Legeland: De auteurs doorkruisten van mei 2015 tot mei 2017 de Achterhoek en Liemers per trein, fiets, bus en te voet. De gedichten die uit deze tochten voortvloeiden zijn in de bundel Nieuwkijken bijeengebracht.

Op zaterdag 3 maart vindt tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Brink te Zelhem de bekendmaking plaats van het 'Beste Boek 2017'. De bijeenkomst is tevens de start van de Boekenweek Achterhoek en Liemers. Het programma wordt te zijner tijd nader bekend gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant