Erwin Arentsen:
Erwin Arentsen: "Pluszegels leveren je een hoog rendement." Foto: Lydia ter Welle

Pluspunten: meest winstgevende koopzegels

Algemeen

WINTERSWIJK - Met rendement van vijftig procent spaart de klant bij Plus Bruggers supersnel voor gratis geld.

De rente op spaarrekeningen is historisch laag. Toch is er een makkelijke manier om met een hoge rente supersnel te sparen voor gratis geld: met het Pluspunten-systeem bij Plus Bruggers. Pluspunten hebben een rendement van maar liefst 50 procent – elke euro is dus 1,50 euro waard. Dat maakt Pluspunten de meest winstgevende koopzegels van Nederland.

Bij de Pluswinkels wordt veel gebruik gemaakt van het spaarsysteem. Bedrijfsleider Erwin Arentsen van Plus Dingstraat. "Vooral in deze tijd puilen de kassa's uit van ingeleverde spaarkaarten. Is natuurlijk ook logisch: december is een dure maand. We zien dat veel mensen door het jaar heen zegels sparen, en ze gebruiken om in de feestmaand een extra bedrag te besteden te hebben." Niet alleen heeft het sparen van Pluspunten een hoog rendement, ook zijn de kosten per koopzegel en het aantal koopzegels dat een klant moet sparen voor de kaart vol is, het laagst van alle supermarkten in Nederland. Sparen gaat dus het snelst bij Plus. Bij elke euro aan boodschappen koopt de klant voor twee cent een Pluspunt, en al bij tweehonderd Pluspunten is de kaart vol. Zo'n volle kaart levert zes euro op. Arentsen: "Dat betekent dat sparen ook gemakkelijk gaat: gewoon altijd zegels kopen, en het bedrag dat je uitgeeft wordt niet ineens veel hoger, maar je spaart wel lekker door."

Een volle spaarkaart, ter waarde van vier euro aan Pluspunten, levert dus zes euro op. Dat is twee euro winst per volle spaarkaart. Erwin Arentsen vertelt: "Ik weet nog dat ik een jaar of zes, zeven was, en dat bij mijn ouders in de buurt iemand woonde, die zei: 'ik ga even boodschappen doen bij de 4=6.' Ik vond het eigenlijk een beetje raar, toen, want ik dacht: die winkel heet toch gewoon 'de Plus'? Pas veel later ben ik me gaan realiseren dat de naam '4=6' verwees naar het spaarsysteem: vier euro sparen is zes euro ontvangen!"

Komend jaar komen er, bovenop het al zo hoge rendement, acties om nog meer voordeel te halen met de Pluszegels. "Er komen acties aan waarbij mensen zomergerelateerde producten kunnen aanschaffen tegen inlevering van volle zegelboekjes. Dan kopen ze met volle zegelboekjes én tegen een gereduceerde prijs bijvoorbeeld een barbecue. Dat betekent dat het rendement van de Pluszegels nog meer oploopt. Kom daar bij een andere supermarkt maar eens om!", aldus Arentsen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant