Van Streek, aan de rand van de Notaristuin, is in december geopend. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Van Streek, aan de rand van de Notaristuin, is in december geopend. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Nieuw horecaconcept Van Streek van start bij Notaristuin

Algemeen

Gemeente wil praten over frisse visie op toekomst Notaristuin

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK - Op 5 december hebben Burgemeester en Wethouders besloten een omgevingsvergunning af te geven voor het verbouwen van de panden aan de Notaristuin 10, de achterkant van de HEMA, en het gebruik hiervan van voor horeca en workshops. Op deze plek is sinds 1 december Van Streek geopend, een combinatie van winkel en horeca. Jeroen Schreurs en Sabine Rensen geven hier hobbykoks, freelance koks en koks van horecagelegenheden uit de 'streek' de mogelijkheid om hun gerechten te presenteren. In de winkel zijn producten te koop van allerlei leveranciers. In feite is er elke dag sprake van een ander restaurant. De omgevingsvergunning wordt voor vijf jaar verleend. Daarin is bepaald dat het bijbehorende terras om 23.00 uur dicht is. Het restaurant zelf moet om twee uur 's nachts sluiten.

Andersoortige horeca
Voor de Notaristuin en directe omgeving heeft de gemeente de afgelopen tien jaar diverse beleidslijnen vastgesteld. Samenvattend kan worden gezegd dat de tuin een rustpunt moet blijven met 'een groene uitstraling'. Enige ontwikkeling achter de HEMA en de Bossesteeg is echter wel mogelijk. Horeca moet er wel een ander karakter hebben dan die op de Markt. B en W vindt op dit moment dat deze combinatie van horeca en detailhandel 'een nieuwe trekker' kan zijn voor het kernwinkelgebied. Omdat nog niet helemaal duidelijk is hoe onderscheidend Van Streek zal zijn, wordt voorgesteld de vergunning voor vijf jaar te verlenen. In die periode kunnen de initiatiefnemers bekijken of hun concept levensvatbaar is. Ook komen buurtbewoners 'niet voor een voldongen feit te staan door een permanente reguliere horecabestemming'. Daarnaast wil B en W met allerlei belanghebbenden zonder beperkingen in gesprek over het maken van een frisse visie op de toekomst van de Notaristuin.

Overlast voorkomen
Met het sluiten van terras om elf uur 's avonds hoopt B en W de eventuele overlast te beperken. De vergunning sluit ook uit dat hier een bar, dancing, discotheek, coffeeshop of nachtclub kan worden gevestigd. Een van de buren maakt zich echter wel zorgen over de overlast. Die uitte ze ook al eerder over een horecadeel dat onder de nieuwbouw aan de Bossesteeg zal komen. De initiatiefnemers, maar ook de gemeente heeft met haar gesproken. Ze is niet tegen de plannen, maar 'ze maakt zich zorgen over mogelijke overlast 's avonds en 's nachts van publiek dat de horecagelegenheden bezoekt'. Een tijdlang was er al overlast van hangjongeren, maar die is minder geworden. Er is echter angst dat de nieuwe functies voor meer publiek en overlast zullen zorgen. B en W stelt daarom voor om met haar en andere belanghebbenden in gesprek te gaan over de toekomst van deze omgeving. Ook Schreurs en Rensen willen dit graag. "Er kunnen dan afspraken gemaakt worden over activiteiten en maatregelen om overlast te voorkomen." Doel is het afsluiten van een convenant tussen alle betrokkenen. De gemeente wil hiervoor begin 2018 een bijeenkomst organiseren.

Van Streek, aan de rand van de Notaristuin, is in december geopend. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant