Afbeelding

Dammers pakken puntje in strijd om degradatie

Algemeen

WINTERSWIJK - Dinsdag 12 december gingen de dammers van WDV 2 op bezoek bij het tevens laag geplaatste DIOS Beltrum. Deze wedstrijd leverde een gelukkige, maar ook verdienstelijk gelijkspel op.

Op bord 6 kwam Augustin Saouadogo zeer sterk te staan, doordat hij het centrum in handen nam. Winst leek mogelijk, maar hij wist zijn positionele voordeel net niet in winst om te zetten, desondanks kon hij met zijn eerste punt in de bondscompetitie zeer tevreden zijn (1-1). Op bord 2 kwamen Frank ten Hagen en de voor WDV 1 uitkomende Gerard Korten in een vlakke partij, na iets meer dan veertig zetten, remise overeen (2-2). Zeeg Jongkoen had op bord 5 tijdelijk één schijf voorgestaan, maar die was niet te verdedigen. Daarna ontstond een gelijkwaardig eindspel met ook remise tot gevolg (3-3). Jan Elgershuizen leek op het 1e bord ook minimaal gelijk te gaan spelen, maar op de 40e zet verkeek hij zich, waardoor de tegenstander schijfwinst forceerde. Deze achterstand kwam hij niet meer te boven (5-3).

WDV moest nu op één van de 2 overgebleven borden zien te winnen om een punt mee te nemen naar Winterswijk. Op bord 4 nam Thomas Esselink het echter op tegen de sterke en ook voor WDV 1 spelende Theo Stoverinck. Hier kon Thomas naar eigen zeggen gelukkig een 4 om 4 ruil nemen in het middenspel. Hierna overzag Thomas een damcombinatie die zijn tegenstander verplicht moest nemen, maar hier kon Thomas een 3 om 1 eindspel van maken met remise tot gevolg (6-4). Gezien het ratingverschil van bijna 300 punten leverde deze prestatie Thomas een blauwe naam op.

Alle ogen waren nu wel gericht op bord 3 waar topscorer Wim Sonderen positioneel beter stond, maar nog niet gewonnen. De tegenstander had hier de remise kunnen forceren, maar dit werd niet gezien, waarna Wim het eindspel foutloos naar de winst uitspeelde (6-6).

Dit levert WDV 2 weer een belangrijk punt op in de strijd om degradatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant