Afbeelding

Mooie slagzet wordt niet beloond

Algemeen

WINTERSWIJK - Op woensdag 12 december zorgde Thomas Esselink met een mooie 7 om 4 combinatie voor het hoogtepunt van de avond in de Winterswijkse damcompetitie, helaas leverde dit geen punten op.

Op het bord van Wim Klaassen en Augustin Saouadogo ontstond een complexe stand, waarbij het afwachten was tot die zou ontploffen. Na een foutieve afruil kwam Wim hier als winnaar uit de strijd. Eerst forceerde hij schijfwinst, daarna had hij meer speelvrijheid, omdat hij profiteerde van een opsluiting op het bord, waardoor er voor Augustin geen eer meer te behalen viel (2-0).

Jan Elgershuizen en Erik Oonk kregen een klassieke partij op het bord. Beiden moesten hier uitkijken en zorgvuldig spelen, maar geen van beiden kon de winst vinden (1-1).

Thomas Esselink liet tegen Frank ten Hagen bewust, maar onnodig, schijfverlies toe na de stand verkeerd ingeschat te hebben. Hierna moest hij risico's nemen en sloeg vervolgens verrassend toe middels een mooie combinatie waarbij hij 7 schijven weggaf en er 4 terugsloeg met doorbraak naar dam. Gelukkig voor Frank, kon hij ook doorbraak naar dam forceren en net voorkomen dat Thomas een 2e dam haalde. Hierna kwam er een overmachtseindspel op het bord, waarna Thomas na een aantal zetten geen nut meer zag om verder te spelen (0-2).

Titelverdediger Erik ten Hagen kreeg in zijn partij goed tegenstand van Gerwin Doornink. Met Erik in serieuze tijdnood leek een stuntje er aan te komen, maar met nog 3 minuten op de klok voor ongeveer 15 zetten, sloeg Erik alsnog toe middels een combinatie. Gerwin had blijkbaar de remise nog kunnen forceren, maar dit werd niet gezien. Hierna speelde Erik het eindspel met 2 dammen en 2 stenen tegen 1 dam en 1 steen foutloos uit (2-0).

Buiten de competitie om speelde Erik ten Hagen ook nog tegen Paul Hageman. Hier kwam Paul na een verrassende combinatie één schijf achter. Hierna werd er nog gestreden, maar viel er geen resultaat meer te behalen voor Paul (2-0).

Woensdag 20 december vindt de laatste clubavond van 2017 plaats. Door de zege staat vast dat Erik ten Hagen het nieuwe jaar als koploper ingaat.

De combinatie van Thomas zal later in de week worden getoond op de Facebook pagina van WDV.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant