Gehele 4e divisie selectie Penta Winterswijk. Foto: PR
Gehele 4e divisie selectie Penta Winterswijk. Foto: PR

Turnsters 4e divisie gaan vooruitstrevend van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 10 december turnde de 4e divisie de eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen in de Sport- en Turnhal van Winterswijk. Donna Meekes, Elin Teunissen en Bente Rensen begonnen de dag in baan 1. Donna en Elin zijn instappers D1 en turnden beide een verdienstelijke wedstrijd. Donna won met afstand het goud en Elin eindigde op een mooie vierde plaats. Bente heeft vanwege een blessure helaas alleen het toestel balk kunnen turnen. Haar voorseizoen was veelbelovend maar helaas heeft ze dat deze dag nog niet kunnen laten zien.

Ook de junioren moesten vroeg uit bed en turnden in de andere baan. Julie Ebbers werd knap eerste met een voorsprong van bijna 2 punten. Zoë Holdampf turnde voor het eerst een arabier op balk en werd derde, Esmay Onnink turnde een stabiele wedstrijd en eindigde als zesde. Lana Dondergoor, gepromoveerd uit de 5e divisie, eindigde op een negende plek. Tess van Nijkerken turnde vandaag voor het eerst een kip op de lage ligger van de brug en werd hiermee elfde. Ilja Dreeyers heeft haar angst op sprong moeten overwinnen en kwam op een twaalfde plek terecht. Lena ten Damme is met een minimale voorbereiding vanwege de griep zeventiende geworden.

Na een succesvolle start van de dag mochten de pupillen, jeugd en senioren laten zien wat ze waard waren. Feline Prinsen moest helaas een val incasseren op balk bij de pupillen 2, maar turnde verder een stabiele wedstijd, zij eindigde op plek 5. Romyn Memelink en Dionne Konings lieten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn, zij eindigden als vierde en vijfde bij de jeugd 1.

Tegelijkertijd turnde nog zes leden van Penta in de andere baan. Na een aantal onzekere en voorzichtige balkoefeningen lieten de meiden op vloer hele mooie series zien. Jonna Hulzink turnde een topwedstrijd en mocht verdiend het goud in ontvangst nemen, brons was er voor Ruth Westrum. Lavendel Bentsink, Anna Everding, Ilse van Waardenburg en Noor ten Dolle eindigden vandaag als vierde, vijfde, zevende en achtste.

Ook de senioren kwamen in actie. Jikke te Winkel turnde voor het eerst bij de senioren en mocht meteen een gouden medaille in ontvangst nemen. Lotte Vaartjes maakte een mooie comeback nadat zij twee jaar niet geturnd heeft en werd keurig derde. Maud Schut turnt dit jaar ook voor het eerst bij de senioren en werd elfde. Na deze eerste plaatsingswedstrijd is Penta zeer tevreden zijn met de geleverde prestaties en zeven medailles.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant