WUh is te vinden aan de Torenstraat 9. Foto: PR
WUh is te vinden aan de Torenstraat 9. Foto: PR

Het eerste burgerinitiatief in WUh

Algemeen

WINTERSWIJK - Woensdag 20 december vanaf 14 uur wordt in WUh, Torenstraat 9, het eerste burgerinitiatief besproken. Marion van Noord heeft haar idee besproken met Ria Bussink van het Vrijwilligerspunt. De Winterswijkse Uitdaging stelt graag de hal beschikbaar voor activiteiten. Dus hierbij de oproep van Marion: "Ik heb een plan! Wie komt er meedenken en meedoen?"

Marion: "Toen ik hoorde dat het Vrijwilligerspunt en de Winterswijkse Uitdaging over de oude SNS-bank kon beschikken, ben ik er op afgestapt. Het is een prachtige locatie midden in Winterswijk. En het is de bedoeling dat burgers initiatieven kunnen ontplooien. Ik ben dus zo'n burger. Het lijkt me leuk om een doe-centrum op te zetten waar bezoekers aan activiteiten deel kunnen nemen op allerlei gebied. Dat kan zijn: een kaartje leggen, een spel spelen, bloemschikken of een gemeenschappelijke hobby beoefenen. Ik heb in het verleden gemerkt dat onbekenden, als ze iets samen doen of ondernemen, meteen een klik hebben. Een hobby en iets doen samen, verbindt dus echt. Er ontstaan vriendschappen, iedereen wordt geholpen, de drempel is erg laag en de enige kosten zijn het gebruik van een paar consumpties. Misschien zijn er ook mensen die geen hobby hebben maar juist geprikkeld willen worden om eens wat nieuws uit te proberen en mede daardoor andere mensen willen ontmoeten."

Het plan is nog helemaal open en kan door de deelnemers nader worden bepaald en ingevuld. Het voorstel is om één keer in de week bij elkaar te komen op een nader te bespreken tijdstip. Het is niet de bedoeling dat er iemand les gaat geven en vertelt wat er gedaan moet worden. Er is ook geen sprake van lidmaatschap. Iedereen komt als hij of zij zin heeft om binnen te lopen. Aan- of afmelden hoeft niet. Als mensen vragen hebben of tips willen dan is er vast wel iemand die wil helpen. Maar het gaat ook om de gezelligheid.

Marion besluit: "Ik heb ideeën genoeg om nieuwe dingen te bedenken. Maar eerst maar eens bekijken of er belangstelling voor is! Wilt je meedenken? Meedoen? Ook een duit in het zakje doen? Dan ben je van harte welkom op 20 december om 14.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk. Ik heb er zin in! Jij ook? De koffie/thee staat klaar!"

Meer informatie via het Vrijwiligerspunt of via Marion van Noord, marionvannoord@kpnmail.nl of tel. 06-24199004; appen mag, bellen ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant