Midwinterhoornwandeltocht langs verrassende plekjes. Foto: PR
Midwinterhoornwandeltocht langs verrassende plekjes. Foto: PR

Midwinterhoornwandeltocht

Algemeen

LIEVELDE – De achtste editie van de Midwinterhoornwandeltocht wordt gehouden op zondag 17 december, de derde Adventszondag. De start is traditiegetrouw bij Kaasboerderij Weenink waar deelnemers voor de wandeling een kopje koffie of thee met iets lekkers wordt aangeboden. Onderweg is er warme chocolademelk of glühwein, na de wandeltocht staat een heerlijke kop erwtensoep van Lidy klaar. Onderweg kunnen wandelaars genieten van het melancholieke geluid van de midwinterhoorn. De kosten zijn 8,- euro.

Door Karin Stronks

De organisatie van de midwinterhoornwandeling is in handen van kaasboerderij Weenink en de Midwinterhoorngroep Lievelde. "Elk jaar wordt een andere route uitgezet, telkens naar een andere kant van Lievelde. We proberen steeds een verrassende wandelroute langs bijzondere plekjes aan te bieden. De tocht voert over zandwegen, paden en verharde wegen", vertelt Peter Weenink. Men kan kiezen uit drie afstanden, 15, 10 of 7,5 kilometer, wandelaars kunnen tussen 9.30 en 11.30 uur starten.

De wandelaars komen onderweg regelmatig midwinterhoornblazers tegen die gemoedelijk bij een vuurkorf hun collega's 'aanroepen'. Desgewenst kan men zich even warmen en luisteren naar het bijzondere en melancholieke geluid, 'de olde roope', van de midwinterhoorn. "De midwinterhoornblazers oefenen wekelijks bij ons, ze laten onderweg graag van zich horen", aldus Peter Weenink. Bij de pauzeplaats kunnen deelnemers genieten van een kop warme chocolademelk of glühwein en eventueel naar het toilet. Terug bij kaasboerderij Weenink krijgen de wandelaars een kom lekkere erwtensoep aangeboden.

De telkens weer verrassende midwinterhoornwandeling wordt al vanaf het begin uitgezet door Margret Spekschoor en Tonnie Klein Gunnewiek, de schoonzus en zwager van Peter Weenink. Weenink geeft aan: "Tonnie en Margret wandelen veel en ontdekken telkens nieuwe mooie plekken rondom Lievelde. Ze delen hun ontdekkingen graag met de deelnemers van de midwinterhoornwandeltocht, die dit jaar alweer voor de achtste keer wordt gehouden. Het begon klein, met de eerste editie liepen ongeveer 80 wandelaars mee, vorig jaar was echt een recordjaar met maar liefst 400 deelnemers!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant