Militairen hebben vandaag een 'voorwerp' gevonden langs de Wooldseweg. Foto: News United / Dennis Bakker
Militairen hebben vandaag een 'voorwerp' gevonden langs de Wooldseweg. Foto: News United / Dennis Bakker

'Voorwerp' gevonden bij onderzoek hamermoord

Algemeen

WINTERSWIJK - Zeker dertig mannen van de landmacht hebben vandaag gezocht naar het moordwapen in de Winterswijkse hamermoord. Er is een 'voorwerp' gevonden, maar de politie kan niet zeggen of dat iets met de zaak te maken heeft.

De zoektocht langs de 7 kilometer lange Wooldseweg tussen Winterswijk en Duitse grens duurde de hele dag. Er waren specifieke tips binnengekomen bij de politie over dit gebied. Het landmachtteam uit Schaarsbergen, dat onder meer wordt ingezet op missies naar Mali, heeft met metaaldetectoren de bermen en sloten doorzocht. Ook was een duikersteam actief. Wanneer en waar precies het voorwerp werd gevonden, wil de politie in het belang van het onderzoek ook niet zeggen. Wel werd de zoekactie een uur eerder afgerond dan gepland, om 16 uur in plaats van 17 uur.

Nog vast
De vermoedelijke dader van de moord op de 58-jarige Deme Lulaj uit Winterswijk zit nog steeds vast in Duitsland. Het wachten is op zijn uitlevering naar Nederland. Hoelang dat nog gaat duren is niet bekend. Het hangt vast op juridische procedures.

Klaarlichte dag
Lulaj werd op zondag 29 oktober op klaarlichte dag midden in Winterswijk aangereden door een blauwe Golf en vervolgens met een hamer in elkaar geslagen. De volgende dag overleed hij aan zijn verwondingen. De dader ging ervandoor. De politie in Nederland is nog op zoek naar de auto waarin de dader is gevlucht, een blauwe Golf.

Joegoslavië
Op 11 november kon de politie met behulp van Duitse collega's een 34-jarige verdachte aanhouden. Hij wilde de grens bij Oostenrijk oversteken. De man heeft een Joegoslavische achtergrond. De vermoorde Lulaj was van Kosovaarse afkomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant