Knap gelijkspel van WDV 2 tegen titelkandidaat BDV

Algemeen

WINTERSWIJK - Vorig jaar won WDV 2 nog verrassend met 8-4 van BDV. Maar toen teamleider Wim Bennink de opstelling van BDV zag werd hij niet vrolijk. Op alle damborden hadden de Brummenaren een hogere rating en Wim zag de bui al hangen. Maar zijn team speelde knap gelijk, met 6-6.

Maar wat schetst zijn verbazing toen Zeeg Jongkoen hem kon melden dat hij middels een combinatie was doorgebroken en zijn tegenstander al snel de strijd staakte (0-2).

Frank ten Hagen kwam tegen Gerben te Raa steeds meer in de verdrukking, maar wist stand te houden. Met nog 3 seconden op de klok maakte hij de 50 zetten vol en had toen ruim de tijd om een remise variant te vinden (1-3).

Wim Bennink gaf de veel sterkere Johan Haijtink knap partij, maar door een onnauwkeurigheid kon zijn tegenstander ten kostte van een schijf doorbreken. Ondanks verwoede pogingen om nog remise te bereiken moest Wim tenslotte zijn tegenstander feliciteren (3-3).

Wim Sonderen kwam in zijn partij steeds slechter te staan. De berekeningen kostten zijn tegenstander echter zoveel tijd dat hij in ernstige tijdnood geraakte. Wim offerde een schijf en dacht door te kunnen breken. Zijn tegenstander die nog 4 zetten moest doen in 3 seconden zag een winnende combinatie over het hoofd en ging door z'n klok in een verloren stand (3-5).

De stand op de resterende borden deed het ergste vrezen.

Jan Elgershuizen moest het opnemen tegen de sterkste speler van BDV. Hij werd steeds meer in de verdediging gedrongen en moest toezien dat zijn stand onhoudbaar werd (5-5).

Alle ogen waren gericht op Thomas Esselink die door een misrekening in een verloren stand was terecht gekomen. Hij gebruikte al zijn tijd om een oplossing te bedenken en met nog slechts 4 seconden op de klok haalde hij de tijdcontrole. Daarna koos hij voor een oplossing die een schijf kostte, maar weinig soelaas bood. Toen zijn tegenstander een schijfoffer over het hoofd zag kon Thomas ten kostte van nog een schijf de damlijn bereiken en alsnog remise afdwingen (6-6).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant