Leden van Excelsior met de nieuwe instrumenten. Foto: PR
Leden van Excelsior met de nieuwe instrumenten. Foto: PR

Nieuwe muziekinstrumenten voor harmonieorkest Excelsior

Algemeen

WINTERSWIJK - Een saxofoon, een basklarinet, twee trombones, twee bugels en twee euphoniums: dit zijn de acht prachtige nieuwe aanwinsten van muziekvereniging Excelsior Winterswijk. De aanschaf van deze gloednieuwe instrumenten is mede tot stand gekomen dankzij gulle giften van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Roelvinkfonds. Deze fondsen zetten zich al jaren actief in om diverse (culturele) projecten te ondersteunen op verschillende terreinen. Muziek is er daar één van en muziekvereniging Excelsior is het Roelvinkfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds dan ook zeer erkentelijk met de mooie bijdragen. Naast de subsidies heeft ook de zelfwerkzaamheid van leden, die zich inzetten bij vele verenigingsinitiatieven, er mede toe geleid dat deze investering in de toekomst gedaan kon worden.

Met de aanschaf van de nieuwe instrumenten is de klank in de verschillende instrumentensecties, en daarmee het gehele harmonieorkest van Excelsior, aanzienlijk verbeterd. De leden spelen nu op kwalitatief uitstekende instrumenten. De bugels die zijn aangeschaft had het orkest nog niet eerder tot haar beschikking en zijn daarom een mooie aanvulling. De 'oudere' instrumenten schuiven door naar nieuwe jeugdleden, zodat de vereniging kan blijven groeien met jong talent. Met deze prachtige instrumenten kan Excelsior weer vele jaren vooruit.
Op 10 en 11 februari geeft het orkest haar eerstvolgende theaterconcert in theater de Storm. Tijdens 'Musical Highlights', een theatershow bomvol bekende hits en onbekende pareltjes uit musicalland, kan het publiek de instrumenten voor het eerst aanschouwen en bovenal beluisteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant