Joris Bengevoord 'knipt de nieuwe oogpoli open', onder toeziend oog van oogarts Willem Vaandrager. Foto: Lydia ter Welle
Joris Bengevoord 'knipt de nieuwe oogpoli open', onder toeziend oog van oogarts Willem Vaandrager. Foto: Lydia ter Welle

Poli Oogheelkunde SKB klaar voor de toekomst

Algemeen

WINTERSWIJK - Op donderdag 16 november werd, na een ingrijpende verbouwing, de polikliniek Oogheelkunde van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) officieel geopend. De burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord verrichtte de openingshandeling.

Door Lydia ter Welle

Manager Bert Bartelink vertelt: "We zijn al jaren bezig met verbouwen, en niet alle eindresultaten worden met een feestje in gebruik genomen. Dat we dat bij deze oogpoli wel doen, heeft te maken met de bijzondere inzet waarmee hier is gewerkt. Want de realisatie van deze moderne oogpoli bestond uit een verbouwing van de bestaande poli die moest worden gecombineerd met uitbreiding, nieuwbouw dus. Gedurende al die tijd werd er gewoon doorgewerkt. Dat heeft de nodige inzet gevraagd, van het team van de oogpoli, maar ook van het bouwteam. Want als u weet dat er dagelijks ongeveer 160 patiënten op de oogpoli worden gezien, dan houdt dat in dat er gedurende de periode van verbouw en nieuwbouw zo'n 10.000 patiënten op de oogpoli kwamen, tussen alle bouwactiviteiten door. Dat vind ik een applaus waard."

Oogarts Willem Vaandrager gaf aan trots te zijn op het team en het nieuwe onderkomen. "Mede door de vergrijzing neemt het aantal oogpatiënten toe, door oogziekten als maculadegeneratie en staar, allebei gerelateerd aan de leeftijd. Die patiënten kunnen we hier goed helpen. Deze nieuwe poli zit logistiek prima in elkaar en we hebben hier, mede dankzij de samenwerking met de ziekenhuizen in Zutphen, Apeldoorn en Deventer, voldoende oogartsen om de patiënten te helpen, met een wachttijd van slechts één à twee weken. Daarom geef ik nu het woord aan burgemeester Joris Bengevoord, de jongste burgemeester van Nederland, zo heb ik gehoord. Dan kan hij snel de officiële handeling verrichten en kunnen we u een kijkje gunnen in onze trots: een oogpoli waarmee we klaar zijn voor de toekomst."

Burgemeester Joris Bengevoord gaf aan trots te zijn op het feit dat hij de nieuwe oogpoli mag openen. "En ja, ik ben de jongste burgemeester, maar dat duurt nog maar vier dagen (dan wordt de 32-jarige Hanne van Loon als burgemeester van Loon op Zand geïnstalleerd; red.). Het SKB, en met name de oogpoli, ken ik uit mijn jeugd. Toen ben ik hier ook behandeld. Ik herinner me nog het aapje (dat de meetapparatuur van de optometrist siert; red.). Ik heb gezien dat dat er nog steeds is. Maar verder is het een prachtige moderne poli geworden. Het past bij dit moderne ziekenhuis, in een gemeente als Winterswijk, met goed gezondheidsbeleid hoog in het vaandel. Vandaar ook dat we inzetten op de realisatie van het Gezondheidspark, waarmee we willen bijdragen aan de vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Winterswijk en de wijde omgeving."

Vervolgens knipte Joris Bengevoord het lint door. Bert Bartelink overhandigde een symbolische cheque van 750 euro aan het team van de oogpoli, die zij mogen besteden aan bijvoorbeeld de aankleing van de nieuwe kliniek. Daarna was er gelegenheid de nieuwe oogpoli te bewonderen.

Het team kreeg een cheque van 750 euro voor de aankleding van de nieuwe oogpoli. Foto: Lydia ter Welle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant