Handballers HCW doen verslag

Algemeen

WINTERSWIJK - De teams van HCW kwamen het afgelopen weekeinde weer in actie. Ze doen verslag van de wedstrijden.

HCW E-jeugd
Om 10.30 uur klonk het startsignaal, de wedstrijd is begonnen. Elke wedstrijd weer is het spannend hoe het gaat lopen. HCW E probeerde gelijk al een paar keer de bal in het doel te gooien maar de bal wilde er niet in. Maar dat ze allemaal gooien, dat was al super goed. De eerste doelpunt werd gemaakt door Minerva. HCW E had Marril Bollen in het midden om het team vandaag te versterken, wat deed hij het goed, speelde supermooi de andere spelers aan en daaruit ontstonden prachtige doelpunten. HCW kwam al gauw op voorsprong. Bij rust stond het 5-2. In de rust werd kort besproken wat er goed ging en waar de meiden juist op moesten letten. En vol vertrouwen ging HCW de tweede helft in. Binnen elke seconden wist HCW een doelpunt te maken (6-3). Maar er waren nog twintig minuten te gaan, alles kan nog gebeuren. Meisjes van Minerva vochten terug van 11-4 naar 11-8, maar met nog een paar minuten op de klok kon Minerva de Winterswijkse ploeg niet meer verslaan HCW E won met 12-9.

HCW dames 2
Na vijf nederlagen wilde HCW dames 2 van de nul af, een wedstrijd tegen VIOS altijd moeilijk. Maar HCW was erg gemotiveerd om te winnen en dat was duidelijk te zien in de wedstrijd, er werd goed verdedigd en de aanval liep zoals hij hoort te lopen. Dat heeft goed uitgepakt en HCW won onvertuigend met 21-11.

HCW dames 1
De wedstrijd van vandaag werd gespeeld tegen EHC '95 Ds 2. HCW wilde graag de twee punten van deze wedstrijd thuis houden. Het tempo was goed gedurende het spel. De verdediging was ook goed neergezet. Helaas bleef HCW achter in het geluk tijdens de aanval.

HCW heren 1
Na een aantal uitwedstrijden achter de rug te hebben stond vandaag de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. HCW Hr1 mocht Erica '76 Hr2 verwelkomen in de sport- en turnhal in Winterswijk. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wim Heinen. Hierna ging de wedstrijd van start. Erica '76 mocht de wedstrijd beginnen, maar de heren kwamen lastig door de verdediging van HCW heen. Rudy Zemann wist als doelverdediger van HCW een aantal ballen van Erica '76 te onderscheppen. Vervolgens werden er vanuit HCW een aantal ballen op de paal gegooid, dit in het voordeel van Erica '76. Het zoeken naar een goede opening liet vanuit de heren van HCW even op zich wachten. Uiteindelijk kwam er toch wat meer beweging in het offensief en wisten de heren elkaar te vinden. Helaas kostte dit HCW dit in de eerste helft wel twee gele kaarten, één voor Roy Udo en één voor Thijs Mielekamp, tegen één gele kaart voor Erica '76. De ruststand was 12-6 in het voordeel van HCW. Na de peptalk van coach Willy Kleinmeulman hadden de heren van HCW het in de tweede helft wat meer in de smiezen. Er nog eens negentien treffers verzilverd. Dit mede door een aantal mooie loopacties en goed afgeronde aanvallen. Erica '76 wist er in de tweede helft nog acht treffers bij te maken. Het eindresultaat was 31-14 in het voordeel van HCW. De heren van HCW kijken terug op een sportieve handbalwedstrijd waarin de scheidsrechter misschien iets meer ruimte had mogen geven om handbal een contactsport te laten zijn. Verder sportief gefloten.