Een scène uit 'Just like our parents'. Foto: PR
Een scène uit 'Just like our parents'. Foto: PR

Filmhuis Winterswijk: 'Just like our parents'

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 7 november de film 'Just like our parents'. De voorstellingen beginnen om 18.30 en 21.00 uur en zijn in servicetheater Skopein, meddosestraat in Winterswijk. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

De Braziliaanse film 'Just like our parents' valt met de deur in huis: Rosa's vader is niet haar biologische vader. Het geheim zat 38 jaar lang als een brok in de keel van haar moeder, tot ze het tijdens een familiebijeenkomst opbiecht. Gelukkig vormt deze onthulling hier niet de inzet van een soap-achtige zoektocht in het spoor van het DNA. Wie wel haar vader is wordt al snel bekend. Maar het zet Rosa wel aan het denken over haar eigen gezinsleven en de rol die ze op zich neemt als moeder, echtgenote én dochter.
De zorg voor haar prille tienerdochters eist de 38-jarige Rosa haast helemaal op. Haar eigen ambities schieten erbij in. Terwijl ze altijd een toekomst als theaterauteur voorzag, schrijft ze vandaag folders over badkamertegels. Er moet immers brood op de plank. Haar wederhelft Dado maalt er niet om. Hij zal zich wel opwerpen als de klimaatactivist die primitieve stammen in het Amazonewoud te hulp schiet.
'Just like our parents' is vaak ernstig maar zeker niet zwaarmoedig of belerend. Bij vlagen is het ook een hele luchtige en hartverwarmende film. Actrice Maria Ribeiro verovert de harten van de kijkers als de nu eens weifelende, dan weer vastberaden Rosa. Een kleine film met sterke vrouwenrollen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant