Ook de hoogwerker wordt gedemonstreerd. Foto: PR
Ook de hoogwerker wordt gedemonstreerd. Foto: PR

'In iedereen schuilt een hulpverlener'

Algemeen

WINTERSWIJK - 'In iedereen schuilt een hulpverlener'. De Brandweer Winterswijk nodigt daarom uit: "Ontdek het bij jezelf en kom een kijkje nemen op onze demo-avond!"

In een eerder gesprek met deze krant (6 juni 2017), sprak postcommandant Roland Lieverdink al de overtuiging uit, dat er in iedereen in bepaalde mate een hulpverlener schuilt. In welke mate dat is, is voor iedereen verschillend. "Maar hoe jammer is het, dat wanneer je het wel in je hebt, maar het door aannames, insinuaties of anderszins, niet de juiste aandacht krijgt/geeft. Zelf was ik ook nooit aan dit prachtige vak begonnen, als een kameraad van mij me destijds niet had meegenomen naar de kazerne. Het beeld dat ik had gevormd, kwam niet in de buurt van de werkelijkheid. En zie nu, twaalf en een half jaar verder, heb ik bijna alle specialismen gehaald en ben ik - nog steeds - enthousiast brandweervrijwilliger."

Om mensen een beter beeld te geven van de brandweer, en om de vraag van de post in te kunnen vullen, gaat de Brandweer Winterswijk een aantal kennismakingsmomenten organiseren. Allereerst wordt er op vrijdag 27 oktober een demoavond gehouden, op de Markt. Deze avond worden er demonstraties gegeven, wie durft, kan zelf het gereedschap hanteren en alle vragen zijn te stellen aan de brandweervrijwilligers ter plekke. De demonstratie is van 19.00 tot 21.30 uur, aan de zuidzijde van de Markt.

Verder zijn er op de maandagen 6 en 13 november vrije inloopavonden op de kazerne. Op deze avonden kunnen belangstellenden meelopen met de oefeningen. Ook dan kan men alle vragen stellen die men heeft over het vak van brandweervrijwilliger en wat daarmee samenhangt. Binnen lopen kan tussen 19.15 en 20.00 uur.
Wie op deze momenten verhinderd is, of wie eerst een persoonlijk gesprek of meer informatie wiel, kan contact opnemen met Roland Lieverdink via postwinterswijk@vnog.nl.

Brandweer Winterswijk is een post met veel materieel en specialismen. Brandweervrijwilligers kunnen er werken aan de eigen ontwikkeling en leren over de eigen interesses. De brandweervrijwilliger ontvangt vergoedingen voor de inzet. "Maar bovenal is het een hele gezellige club mensen. Met door het jaar heen tal van activiteiten, uitdagingen en festiviteiten.
Mensen die zich aangesproken voelen, zien wij heel graag verschijnen op één van bovenstaande momenten", aldus Roland Lieverdink.

De brandweer geeft demonstraties op de Markt. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant