Afbeelding

Vrijwilligerspunt

Algemeen

Bijzondere avond voor alle sportclubs

WINTERSWIJK - Op maandag 13 november vindt een bijzondere avond voor alle sportclubs plaats, georganiseerd door het Vrijwilligerspunt Winterswijk samen met de sportwerkgroep van de gemeente. Deze avond voor vertegenwoordigers van sportclubs in Winterswijk gaat over hoe de prestaties van je club kunnen worden verbeterd en hoe een club sterker is te maken. Het wordt een bijzondere bijeenkomst, want op deze avond is de humoristische voorstelling 'Dat schiet lekker op zo!' te zien. Wie er bij wil zijn, moet zich wel even aanmelden.

In de voorstelling 'dat schiet lerkker op zo!', met een lach maar ook een traan, vertelt een vader over wat hij allemaal meemaakt, thuis en bij de club van zijn zoon waar hij ook de coach van is. Zijn zoon overweegt te stoppen met sporten. En ook de relatie met zijn tweede vrouw vertoont scheurtjes…De voorstelling is gebaseerd op onder andere 'Wel winnen, hè!', de theatervoorstelling waar al 100.000 mensen van genoten hebben. Die voorstelling wordt omarmd door NOC*NSF en 42 sportbonden en was in 2012 in Winterswijk te zien. De reacties waren zeer enthousiast.

De voorstelling op 13 november is voor vertegenwoordigers van sportclubs in de gemeente Winterswijk. De avond vindt plaats in de kantine van Fc Winterswijk De inloop is vanaf 18.30 uur, de avond begint om 18.45 uur.

Naast deze voorstelling biedt het Vrijwilligerspunt ook nog twee workshops aan. De eerste heet: 'Meer vrijwilligers in korte tijd!' en wordt verzorgd door Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie. Hij vertelt hoe deze succesmethode het tekort aan vrijwilligers bij een club tot verleden tijd kan laten behoren.

De tweede workshop heet: 'Hoe blijf jij met jouw vereniging toekomstbestendig?'. Deze workshop wordt verzorgd door Marco Groen van Back2Basics. Elke club merkt dat de vraag van leden en potentiële leden verandert. Dat er andere organisaties in de buurt zijn met wie een club mooie samenwerkingsverbanden kan creëren. En zo het bestaansrecht voor nu en voor de toekomst kan verzekeren.

De toegang tot deze bijzondere avond is gratis, mits men zich van te voren aanmeldt via wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/inschrijven-sportcafe-xl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant