Mtb'ers kunnen hun hart ophalen tijdens de Restaurant De Zwaan Grenslandtocht. Foto: PR
Mtb'ers kunnen hun hart ophalen tijdens de Restaurant De Zwaan Grenslandtocht. Foto: PR

MTB Grenslandtocht van FTC Wenters

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 5 november vindt de Restaurant de Zwaan MTB Grenslandtocht plaats, georganiseerd door FTC Wenters.

De Restaurant de Zwaan MTB Grenslandtocht is voor velen echt het moment om de racefiets op te bergen en op de mountainbike of cyclocrosser te stappen. Het mooie coulisselandschap in haar mooiste herfstkleuren zal ook dit jaar weer het toneel zijn van een fraaie veldtoertocht rondom Winterswijk. In overleg met vele particuliere grondeigenaren heeft FTC Wenters er weer een mooie route van weten te maken.

Op zondag 5 november van 08.30 tot 10.00 kan er vanaf de Huininkmaat 1 te Winterswijk gestart worden voor de verschillende routes van 35, 45 en 55 kilometer. De basisroute van 55 kilometer loopt rondom Winterswijk en kan op verschillende plekken worden afgekort.
De route zal via bospaden, zandwegen en technische trails de buurtschappen Henxel, Ratum en Huppel, Vosseveld en zelfs het Woold nog aandoen. Halverwege de tocht is een pauzeplek ingericht bij Camping Wieskamp in Henxel. Hier kan men genieten van soep, limonade en een versnapering. Clubsponsor Profile Winterswijk is er aanwezig zijn om vakkundig technische service te verlenen bij pech. De EHBO-vereniging Winterswijk verzorgt ter plekke de lichamelijke malaise.

Nadat men weer op krachten is gekomen leidt de route richting het westen van Winterswijk om via het Rommelgebergte die 'andere' berg te bedwingen: de Winterswijkse Berg. Via mooie paden zullen enkele particuliere delen van de Bekkendelle worden aangedaan waarna de koers nog even hard gemaakt kan worden langs de oevers van de Boven Slinge. Na afloop en kan men in het clubgebouw van FTC Wenters napraten onder het genot van een drankje en ambachtelijke erwtensoep tegen inlevering van het inschrijvingsbewijs. De tocht zal grotendeels over particulier eigendom gaan waar de organisatie eenmalig voor deze datum toestemming heeft verkregen. De organisatie rekent op ieders medewerking om deze fantastische tocht ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren en deze toestemming te respecteren.
Deelname aan deze tocht kost zes euro (NTFU-leden vijf euro) en dit is inclusief een kop soep en verzorging bij de pauzeplaats. Bij het eindpunt is er een fiets-afspuitmogelijkheid en kan men zich wassen of douchen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant