Overtuigende zege WDV

Algemeen

WINTERSWIJK - In de derde speelronde moest WDV het opnemen tegen het op papier zwakkere Nijmegen. Een must-win, zeker gezien het feit dat WDV compleet kon beginnen en Nijmegen twee invallers moest opstellen.

Langzaam viel de wedstrijd dan ook in het voordeel uit van WDV. Het werd daarbij in het zadel geholpen door Nijmegen. Kees Spruijt zette zijn tegenstander onder druk met een hekstelling op de ongebruikelijk rechter vleugel. Met een kleine (2-om-4) combinatie won Kees twee schijven en de partij.
Erik Oonk had een lastige partij, maar wist het hoofd koel te houden en een gelijkwaardige remise te behalen.
Erik ten Hagen combineerde in de opening naar dam ten koste van 2 schijven. Door een onnauwkeurige zet kon zijn tegenstander de dam gelijkwaardig afvangen. Hierna kwam Erik wat in de problemen, maar speelde nog wel remise.
Vervolgens werd de zege voor WDV vlot binnengehaald door Frits Zegelink, Henk Sonderen en Mark Sanders. Frits combineerde door middel van een forcing. Na de combinatie was remise voor de tegenstander nog mogelijk, maar na een verkeerde voortzetting wist Frits zijn tegenstander vast te zetten en won. Henk en Mark toonden zich meer bedreven in een klassieke stand dan de tegenstander en konden de tegenstander vastzetten en wonnen.

Op het eind lukte het Nijmegen om de score wat dragelijker te maken. Theo Stoverinck en Gerard Korten liepen een 'blauwtje' door punten te verliezen tegen een op papier mindere tegenstander. Het lukte Theo niet om een goede stelling op te bouwen waardoor de tegenstander het centrum kon innemen. Theo brak nog wel door naar dam, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander ook dam haalde met remise als resultaat.
Gerard leek met een schijf meer wel op weg naar winst. In het eindspel ging Gerard echter in de fout en stond in één klap verloren. De winst van de speelster van Nijmegen bracht de eindstand daarmee op een 11-5 overwinning voor WDV.

Door de zege nestelt WDV zich in de subtop en neemt het voorlopig afstand van de degradatie plaatsen. In de komende wedstrijd(en), te beginnen met komende week in Hengelo (Gld) zal blijken of WDV bovenin kan blijven meedraaien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant