Bij mooi weer en prachtige kleuren kan het een fraaie tocht worden. Foto: Gerben Olthof
Bij mooi weer en prachtige kleuren kan het een fraaie tocht worden. Foto: Gerben Olthof

Hersftrit voor ruiters en koetsiers

Algemeen

AALTEN - Op zaterdag 28 oktober wordt, ter afsluiting van het drukke buitenseizoen, de jaarlijkse herfstrit georganiseerd door de Paardensportvereniging Aalten. Zowel koetsiers als ruiters zijn van harte welkom om mee te doen. De rit is bijna vijfentwintig kilometer lang en voert voornamelijk over zandpaden en B-wegen.

De organisatie probeert elk jaar opnieuw een afwisselende route aan te bieden langs de fraaiste plekjes van de Oost-Achterhoek, zo veel mogelijk over onverharde wegen.Bij het oversteken van een drukke weg is begeleiding aanwezig.

De start is dit jaar in Bredevoort bij de familie Klijnsma, Kloosterdijk 1, en er kan vertrokken worden tussen tien en elf uur ’s morgens. De kosten zijn voor volwassenen negen euro, kinderen tot zestien jaar betalen zeven euro. Als er mensen zijn die mee willen fietsen als begeleider, dan kan dit natuurlijk.

Voor het vertrek staat er koffie klaar, onderweg zijn er een drietal stops gepland, ’s morgens een ‘appelstop’, rond het middaguur een iets langere pauze waarbij de deelnemers een broodje en een drankje kunnen nuttigen en ’s middags kan men nog even pauzeren met wat lekkers. Na de herfstrit staat de traditionele kop soep klaar en voor de paarden en pony’s is er een wortel. De organisatie hoopt dat zij veel deelnemers uit de hele regio mogen verwelkomen bij deze laatste buitenactiviteit van het jaar van de Paardensportvereniging Aalten.

Belangstellenden kunnen zich opgeven tot uiterlijk donderdag 26 oktober 18.00 uur bij de familie Simmelink: tel 0543-474217 of via herfstritpsva@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant