Van links naar rechts Lisanne Halleriet, Rolf Elsing, Roy Heesen en Roy Stammers. Foto: PR
Van links naar rechts Lisanne Halleriet, Rolf Elsing, Roy Heesen en Roy Stammers. Foto: PR

Voorbereidingen Oktoberfest Winterswijk in volle gang

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 30 september zal het grote weiland op de hoek van de Kottense- en Bataafseweg voor heel even veranderen in een klein stukje München. Duitslands populairste bierfeest verplaatst zich dan voor één avond naar Winterswijk.

Wat een jaar geleden begon als een spontaan idee, wordt komend weekend werkelijkheid voor de vier ondernemers uit Winterswijk en Vreden. Roy Heesen, Roy Stammers, Rolf Elsing en Lisanne Halleriet zien het al helemaal voor zich: een grote tent, volledig aangekleed in de blauw-witte kleuren van het Oktoberfest in München, met grote lange biertafels, grote pullen bier, échte Duitse Oktoberfestmuziek, Duitse hapjes, maar vooral een tent vol gezellige mensen in lederhosen en dirndls.

Die Original Wies'nsteiner
Bij een écht Duits Oktoberfest hoort natuurlijk ook een Duitse band. "Voor de eerste editie van het feest hebben we de Duitse Oktoberfestband: Die Original Wies'nsteiner kunnen strikken. Zij zijn de hoofdact van de avond en hebben al veel ervaring met het spelen op soortgelijke feesten. Gedurende de avond zal er af en toe afgewisseld worden met een DJ die de tent van de welbekende Duitse meezingers zal voorzien", vertelt Elsing.

Duitse sferen
Op de avond zelf zullen mensen zich letterlijk begeven in Duitse sferen. "Aan alles is gedacht", vertelt Lisanne, "van het officiële Oktoberfestbier (Paulaner) tot de Duitse hapjes en van de blauw-witte aankleding van de tent en de lange biertafels tot aan de (half Duits en half Nederlandse) bediening, die vanzelfsprekend ook in lederhose en dirndl zullen lopen."

Ticketverkoop
Al maanden is de organisatie bezig met de voorbereidingen van de eerste editie van Oktoberfest Winterswijk. "Inmiddels komen alle losse eindjes bij elkaar en dat mag ook wel, want over een paar dagen barst het feest als het goed is los in de grote tent die we momenteel aan het opbouwen zijn", aldus Stammers. "De tent heeft een capaciteit van 1250 bezoekers en de verwachting is dat we dat aantal gaan halen. Een mooie start voor een eerste editie", glimlacht Heesen.

Grensoverschrijdende samenwerking
In de organisatie zit ook Rolf Elsing, DJ en eigenaar van een aantal horecazaken in Vreden en tevens organisator van het Oktoberfest in Vreden. Hiermee heeft de organisatie ook direct een stukje ervaring in handen. Heesen: "Het is handig om in de organisatie iemand te hebben die weet hoe het er écht aan toe gaat op Oktoberfesten, zodat we het concept ook in ere kunnen houden hier over de grens. Tevens hopen we met de samenwerking met Rolf ook onze Oosterburen –letterlijk- over de grens te kunnen trekken om eens een feestje in Nederland mee te pakken."

Jaarlijkse traditie
De organisatie hoopt op een succesvolle eerste editie. Halleriet: 'Natuurlijk is het altijd spannend wat de bezoekers ervan zullen vinden. Gelukkig horen we tot nu toe alleen maar positieve geluiden om ons heen. Iedereen is druk bezig met het regelen van een outfit en is erg benieuwd naar hoe het er allemaal uit gaat zien. Het zou mooi zijn als na zaterdag een nieuwe Winterswijkse traditie is geboren."

Het Oktoberfest begint zaterdag om 18.00 uur.


www.oktoberfestwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant