Ada Roerdinkholder neemt het steuntje in de rug in ontvangst van Frank Peeters tijdens een bijeenkomst in espresso- en wijnbar Gusto. Foto: PR
Ada Roerdinkholder neemt het steuntje in de rug in ontvangst van Frank Peeters tijdens een bijeenkomst in espresso- en wijnbar Gusto. Foto: PR

Vierkante Stoel steunt CF Run

Algemeen

WINTERSWIJK - Ondernemersvereniging De Vierkante Stoel heeft een 'ruggensteuntje' en een cheque van 500 euro uitgedeeld aan Ada Roerdinkholder, die het doorgeeft aan de CF Run.

Van vrijdag 29 september tot zaterdag 30 september wordt de CF Run gehouden, een run in estafettevorm van Cambuur (Leeuwarden) naar Feyenoord (Rotterdam) van 265 kilometer. Het doel van deze run is om zoveel mogelijk geld op te halen en zo op een sportieve manier een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van medicijnen die leiden tot een beter leven voor mensen met CF (cystic fybrosis, beter bekend als taaislijmziekte).

Op maandag 18 september was Ada Roerdinkholder te gast bij ondernemersvereniging De Vierkante Stoel, om met een indrukwekkend pleidooi aandacht te vragen voor CF, beter bekend als taaislijmziekte. Deze ziekte kent een beperkte levensverwachting en heeft een enorm impact op het persoonlijk leven: veel medicijnen slikken, vernevelingen, ademhalingsoefeningen en veel sporten omdat het moet en niet omdat je het leuk vindt.
De afgelopen jaren is door onderzoek veel voortuitgang geboekt in de behandeling van deze ziekte, maar er is nog veel meer onderzoek nodig om voor mensen met CF (waarvan 1500 in Nederland) een betaalbaar medicijn te ontwikkelen. De Vierkante Stoel wil graag een steentje bijdragen aan dit belangrijke initiatief. Daarom reikte voorzitter Frank Peters aan Ada het bekende ruggensteuntje én een cheque van 500 euro uit. De Vierkante Stoel wenst Ada en haar team veel succes tijdens de run.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant