WDV speelde tegen Bennekom/Barneveld. Foto: PR
WDV speelde tegen Bennekom/Barneveld. Foto: PR

Goede start WDV in Hoofdklasse

Algemeen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Damvereniging, afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Gelderse hoofdklasse, speelde direct een belangrijke wedstrijd. Combinatieteam Bennekom/Barneveld was de tegenstander, dat wordt gezien als een degradatiekandidaat.

WDV heeft zich in de zomer goed versterkt. Oud-jeugdlid Mark Sanders, de naar Winterswijk verhuisde Theo Stoverinck en Gerard Korten (vandaag afwezig) zijn erbij gekomen, waardoor stiekem gehoopt wordt op een plaats in het linker rijtje.

De start van WDV was in ieder geval voortvarend. De tegenstandster van Jan Elgershuizen had een black out, waardoor Jan met een 2-om-3 een schijf won. Helemaal verbijsterd gaf ze direct op waardoor Jan al binnen het uur gewonnen had. Mark Sanders, Erik Oonk en Kees Spruijt probeerden de voorsprong uit te breiden. Allen hadden ze wel een goede voordelige stand, maar bleek in alle gevallen (net) niet genoeg voor de winst.

Aan de andere kant leek er voor Wim Bennink niet veel aan de hand, maar door een misrekening kon zijn tegenstander naar dam doorbreken en een overmachtseindspel bereiken, waardoor de stand plotseling gelijk werd getrokken.

Erik ten Hagen combineerde in het middenspel dankzij de meerslag regel. De combinatie kostte weliswaar een schijf, maar dankzij een doorbraak naar dam wist Erik een winnend eindspel te krijgen. Vanwege deze combinatie wordt op de facebookpagina van Winterswijkse Damvereniging deze week de meerslag-regel uitgelegd.

Kort hierna gaf Frits Zegelink de genadeklap. Ten koste van één schijf brak Frits door naar dam en kon hierdoor meerdere schijven oppeuzelen en bezorgde WDV daarmee de winst. Theo Stoverinck was als laatste bezig tegen zijn vorige club. Theo wist wel voordeel te behalen, maar kon zijn tegenstander niet voldoende onder druk krijgen en speelde remise.

WDV heeft dus een goede start met een 10-6 overwinning. Komende wedstrijd wacht een zware kluif. Titelkandidaat Wageningen is dan namelijk de tegenstander.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant